Így lehet álomkonyhád egy kis festéssel

K.G. | 2018. Április 13.
A „kis festés” persze attól is függ, mekkora a konyhád alapból, mert ha 4x5 méteres, akkor természetesen kicsit több festésre lesz szükséged.

Ha épp nincsenek százezreid arra, hogy ledózerold a régi konyhát, és újat húzz a helyébe, akkor nagyon jó megoldás lehet a konyha felújítására az, hogy lefested az amúgy még jó állapotban lévő konyhabútorokat. Én is kacérkodtam vele, hogy a konyhafelújítást inkább festéssel oldom meg, de sajnos nálam már szétesőben volt a helyiség, úgyhogy nem úsztam meg a teljes cserét. Ha viszont nálad csak arról van szó, hogy ódivatúnak érzed, vagy szeretnéd, ha más színű lenne, akkor ne rohanj a boltba új bútorokat venni – érdemes a kreatív és olcsóbb megoldás felé indulni, és kézbe venni az ecsetet.

Már csak azért is nagyon szimpatikus a konyhabútorok festésének ötlete, mert sokkal nagyobb játéktér marad a színekkel.

Ha megnézed a boltok kínálatát, akkor általában választhatsz fehér, fekete, szürke, esetleg piros konyhabútort, de igazán nagy variációs lehetőségeid nincsenek. Lesz egy tucatkonyhád, ami pont olyan, mint a szomszédé. Persze jól néz ki, de hiányzik belőle az egyéniség. Míg ha lefested, akkor aztán tényleg olyan színű lehet, amilyet csak akarsz.

Látványos, ha csak az ajtókat fested le. Kép forrása: Kvarteret Makleri

A legtakarékosabb és nagyon látványos megoldás az, amikor csak az ajtókat fested át, ez leginkább akkor működik, ha a bútor alapszíne semleges, fehér, fekete vagy szürke, mert ezekkel a színekkel nagyjából bármit összepárosíthatsz. Ha viszont egzotikus faszínű a bútor, az már behatárolhatja a színválasztást.

Az is remek ötlet, ha külön színűre fested az alsó és a felső szekrényeket, fel tudja dobni az egész helyiséget, ha kontrasztos színeket választasz. Ebben az esetben érdemes a felső szekrényeket világos színre festeni, az alsókat pedig sötétre, ezzel is növelheted a térérzetet. Sőt azzal is játszhatsz, hogy az alsó szekrényeknek csak az alsó felét fested sötétebb színűre, vagy akár különböző, harmonizáló színekkel is lefestheted az ajtókat és fiókokat.

Ne félj a festéstől, ha elrontod, még mindig megmarad a teljes konyhacsere lehetősége, ha viszont sikerül – és már miért ne sikerülne –, akkor nagyon büszke leszel a teljesen egyedi álomkonyhádra!

A fekete-fehér kontraszt mindig ütős. Kép forrása: Elle

A fél konyhát eredeti színben hagyták, és csak egy részét festették le. Kép forrása: Rehabitat Interiors

Különleges hatást érsz el, ha a falat is ugyanolyan színűre fested, amilyen a konyhaszekrény. Kép forrása: Københavns Møbelsnedkeri

Bátran használd a színeket! Kép forrása: Stadshem

Alsó és felső szekrények különböző színnel. Kép forrása: Cartelle Design

Akár félbe is vághatod színekkel a konyhaszekrényt. Kép forrása: Bolig

Játssz a színekkel! Kép forrása: Dwell

Exit mobile version