Szolgálati lakások lehetnek a bedőlt devizahitelesek ingatlanjaiból

Hegedűs Bence | 2018. November 21.
Alapjaiban változhat meg a bedőlt lakáshitelek miatt Nemzeti Eszközkezelő birtokába jutott lakások kezelése. Egy új törvénytervezet lehetővé tenné, hogy a volt tulajdonosok részletre visszavásárolják ingatlanjukat, vagy bérlőként élhetnének benne tovább, a tulajdonos pedig az állam vagy az önkormányzat lenne.

Egy új törvényjavaslat teljesen új alapokra helyezné a törleszteni nem tudó hiteladósok lakásainak menedzselését – írja az Mfor. A lap szerint a bebukott banki tartozást átvállaló Nemzeti Eszközkezelő tulajdonképpen egy ingatlanközvetítő irodává alakul át, a birtokába jutott ingatlanok egy részéből pedig egészségügyi szolgálati lakások lehetnek, illetve az önkormányzatok is tulajdonhoz juthatnak, ezzel segítve a helyi bérlakásprogramokat.

forrás: pixabay

A javaslat legfontosabb elemei:

A megüresedő ingatlanokat először egészségügyi szolgálati lakáscélra kínálják fel, ami pedig erre nem megfelelő, azt árverésre bocsátják. Ami pedig a legvégén megmarad, a területileg illetékes önkormányzathoz kerül, vagyis az országosan jellemző bérlakáshiány enyhítését szolgálják majd ezek a lakások.

Exit mobile version