Alapszabályok – Így lesz tökéletes vintage fürdőszobád!

Fekete Helga | 2019. Március 31.
Ha hangulatában meleg és igazán nyugalmat sugárzó fürdőszobára vágysz, akkor a vintage stílus dekorációs elemeit érdemes használod. A vinatage a lakás bármelyik részén alkalmazható, hiszen elegáns és időtálló megjelenést kölcsönöz. Nincs ez másképpen a fürdővel sem. De néhány gyakorlatias tanácsot érdemes megfogadni.

Milyen színű legyen a fal?

A viktoriánus hangulathoz elegendő a fehér árnyalatait használni a falfestésnél. A tiszta fehér vagy elefántcsont, lágy pasztellbeütéssel, könnyed hangulatot sugároz. Ha mindenképpen szeretnél valamilyen színt használni, úgy a pasztellkék vagy rózsaszín lehet a befutó, esetleg a natúr színek. A vintage fürdőszobába a tapéta is jó megoldás.

Vintage fürdőszobához néhány egyszerű szabályt kell betartani (fotó: iStock)

Csaptelep, de milyen?

Egy vintage fürdőszoba összehatását elronthatják a modern króm és ezüstös fém csaptelepek. Ezeket bizony le kell cserélni olyan régi, hangulatában melegebb típusokra, melyek rézből, vasból, bronzból, nikkelből készültek.

Vintage fürdőszobákban a hagyományos, modern csaptelepek nem használhatók (fotó: iStock)

Padló, te drága!

Ez már nem lesz annyira olcsó, de a tökéletes viktoriánus hangulathoz bizony fából készült padló dukál. Persze kiváltható a korszakban szintén népszerű márvánnyal is, de ahhoz már tényleg vastag pénztársa kell. Használhatunk azonban márványnyomással készült olcsóbb csempét is, így kevesebb pénzből érhetjük el a fürdőben az ideális hangulatot.

Felejtsd el a fürdőszobaszekrényt!

A fürdőszobák korai szakaszaiban, nagyon ritkák voltak a zárt szekrények. Ha tehát 100 százalékban szeretnél ragaszkodni a vintage stílushoz, akkor nyitott polcokat szerelj a fürdőszobádba, lehetőleg polírozott fából vagy márványból.

Egy kis vintage extra

Ha elegendő hely van a fürdőszobában, akkor bátran állíts be egy kényelmes antik széket. Egy egyszerű, fából készült szék kárpitozott, párnás üléssel és háttámlával minden vintage fürdőszobát feldob.

Egy kényelmes székkel még otthonosabb lesz a fürdőszoba (fotó: iStock)

Milyen is legyen a kád?

Felejtsd el a beépített kádat. A vintage jellegzetessége a porcelán, lábas, öblös kád! Napjainkban is egyre népszerűbb berendezése ez a fürdőszobákban, viszont nagyon tapasztalt vízvezeték-szerelő segítségét kell kérni a beszereléséhez! A kézmosóhoz is érdemes egy vintage tálat használni a hagyományos, beépített kagylók helyett.

Csodaszép vintage kád (fotó: iStock)

Exit mobile version