nlc.hu
Otthon

Rusztikus fürdőszoba tippek

5 filléres ötlet rusztikus fürdőszobára – így tedd egyedivé a fürdődet!

Szeretnéd feldobni és egyedivé tenni a fürdőszobát, de anélkül, hogy egy vagyont költenél rá? Ezeket a tippeket próbáld ki a rusztikus hatásért!

Te is szereted időről időre kicsit átrendezni, felújítani az otthonodat? Most a rusztikus, vidékies fürdőszobára mutatunk ötleteket, amikkel egyedivé teheted!

Régi tükör

Ahhoz, hogy a fürdőszoba igazán rusztikus hatást keltsen, elengedhetetlen egy-két régi kiegészítő. Kutass a padláson vagy, ha erre nincs lehetőséged, irány a régiségpiac, és szerezz be egy ódon, fakeretes tükröt – az sem baj, ha kicsit kopottas maga a tükör része, sőt. A tükör az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy karakteressé és egyedivé tedd a fürdődet.

Fa minden mennyiségben

Ha szereted a vintage hangulatot, ne a legújabb, minimál stílusú bútoráruházakban keresgélj! Egy kopottas, régi komód szuperül mutat a fürdőben, ráadásul a század eleji bútorokban rendszerint több hely is van pakolni, így még praktikusak is.

Arra azonban vigyázz, hogy ha kicsi a fürdőszobád, ne robusztus szekrényt válassz, mert összenyomja a teret. Ha nincs sok helyed, egy régi szék, vagy egy kis fa sámli is szuper látványelem lehet, amire szintén tudsz pakolni törölközőket, vagy piperecuccokat.

Rusztikus fürdőszoba olcsón

A sok fa régies hatást kölcsönöz a fürdőnek (Fotó: Getty Images)

Ha kisebb változást szeretnél elérni, a fa kiegészítők is jól mutatnak a fürdőben:

Rusztikus fürdőszoba olcsón

A fa természetes és rusztikus hatást ad a fürdőnek (Fotó: Getty Images)

Fonott tároló kosarak

Akár a WC-papírnak, akár a sminkszereidnek és a piperecuccaidnak is tökéletesek a régi szakajtók és fonott kosarak. Ezekhez valóban fillérekért hozzájuthatsz, miközben pedig a praktikum mellett látványos elemei lehetnek a fürdődnek.

Még klasszabb lehet az összhatás, ha nem egyforma, hanem kisebb-nagyobb, ovális, kerek és négyszögletű kosarakat teszel a fürdőbe!

Antik kiegészítők

Már azzal is sokat dobhatsz a fürdőszoba hangulatán, ha a fogmosó poharat és a szappantartót lecseréled. A díszes, cirádás fémből készült kiegészítőkért szintén a bolhapiac felé vedd az irányt! A látványos és hangulatos tartókhoz fillérekért hozzájuthatsz – főleg, ha nem vagy rest alkudni.

Rusztikus fürdőszoba olcsón

Már egy-két régi üvegcse is elég ahhoz, hogy feldobd a fürdőt (Fotó: Getty Images)

Földszínek és réz

Ahhoz, hogy rusztikus és természetes hatást érj el, a földszínek és a természetes anyagok elengedhetetlenek. Kádkilépőnek válassz natúr színű fonott szőnyeget, tegyél a fürdőbe barna üvegvázát szárított virággal, és kombináld rézszínű kiegészítőkkel.

Szeretnél még több lakás dekorációs tippet? Itt vannak a legszuperebbek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top