nlc.hu
Otthon

Kis méretű fürdőszoba tippek

6 hiba, amitől még kisebbnek tűnik a pici fürdőszoba

A fürdőszobák a lakás legtrükkösebb pontjai, az elterjedt nézet szerint minimalistának kell lenniük, de gyakran nem ez a megoldás a kis méretű fürdőszobáknál.

Ha kicsi a fürdőszoba, az nem tragikus, hiszen nem itt töltjük el a szabadidőnket, nem kell óriási méretekkel rendelkeznie, nem kell leültetnünk itt vendégeket sem, de azért ha már kicsi, érdemes elkerülni azokat a hibákat, melyektől még kisebbnek tűnhet. A lakberendező segít kihasználni a kis fürdők minden centiméterét okosan. Hat hiba, amitől kisebbnek tűnik a fürdő:

Sűrű mintás zuhanyfüggöny

Jó dolog a szép minta, de Janelle Hughes lakberendező szerint a kis térben óvatosan kell bánni a zuhanyfüggöny mintáival. A legjobb, ha világosabb és kisebb mintákat választunk: „Arra kell figyelni, hogy abban a kis térben, hány százalékot vesz el a látványból a sok szín. Ha az otthonod meghatározó színei a fehér, kék és szürke, akkor maximum 10 százalék kék legyen a fürdőszobában, máskülönben barlangszerű helyiséget fogsz elérni.” A szakember leginkább az üvegajtókat preferálja a zuhanykabinoknál, de ha zuhanyfüggönyt vennél mégis, akkor figyelj arra, hogy minél kevesebb és kisebb mintát tartalmazzon, hogy ne szűkítse tovább a teret.

Hibák kis fürőben

A túl harsány színű, nagy mintás zuhanyfüggöny nem jó kicsi fürdőben (Kép: Getty Images)

Nem mindegy a kéztörlő sem

A kéztörlő törülközőkre is oda kell figyelni, hiszen a tér nagyítása a részletekben rejlik: nehéz, bolyhos anyagokat inkább a fürdőn kívül kell hagyni és olyat választani a mosdó mellé, ami könnyedséget sugároz, szinte légies anyag.

Pici tükrök

Hughes véleménye szerint a tükrök méretén rengeteg múlik, ha kicsi fürdőkről van szó. Mindig a nagy méretű tükör felé kell mozdulni, akár egészen a földig érő fajtát is érdemes megvenni, ha nem szeretnénk összenyomni még jobban a fürdőnket.

Trükkök kicsi fürdőhöz

A kis méretű tükör nem segít tágítani a teret (Kép: Getty Images)

Nagy méretű mosdószekrény

Ha három négyzetméteres a fürdőszoba, akkor hiába néz ki jól a Pinteresten a duplamosdós, óriás szekrény, nem igazán kell azt bezsúfolni a saját fürdőnkbe, mert még a végén be sem fogunk férni tőle. Egy kicsi fürdőben a praktikumot kell szem előtt tartani: felfelé terjeszkedni, nyitott polcokra pakolni szép kosárkákban, kerülni a nagy méretű, zárt szekrényeket, hogy ne az amúgy is kevés padlófelületből vegyünk el helyet a robusztus mosdószekrénnyel.

Kis fürdőhöz tippek

A robusztus mosdószekrényeket hagyjuk meg a nagy fürdőknek (Kép: Getty Images)

Sötét színű falak

Hughes szerint egy kis helyiségben a sötét szín nem a barátunk. Főleg, ha a pici fürdőben még ablak sincs, muszáj világos színeket használni, hogy ne nyomja össze a teret a sötétség. Nem ebben a helyiségben kell drámai hatásokat kergetni a súlyos színekkel, inkább maradj a világos, napsütötte színeknél, ha kicsi a fürdőszobád.

Hogyan lesz nagyobb a kicsi fürdő?

A sötét színű fal összenyomja a kis fürdőszobát (Kép: Getty Images)

Szennyeskosár

A szakember szerint a szennyeskosárnak nincs semmi keresnivalója a fürdőszobában, főleg, ha nem óriási méretű ez a helyiség. Inkább javasolja a hálószobában, gardróbban, vagy a szerencsésebbeknél a külön mosókonyhában elhelyezni a szennyeskosarat.

via

Mi a helyzet a nappaliban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top