nlc.hu
Otthon

Fürdőszobájában rázta halálra az áram

Rosszul lettek bekötve a vezetékek, halálos áramütés érte a kádba lépve

A diósjenői nőre csak napokkal később találtak rá a szomszédok.
kád

Halálra rázott az áram egy 40 év körüli nőt a saját fürdőszobájában Diósjenőn. A tragédia még február elején történt, a rendőrök most gyanúsítottként hallgattak ki egy 46 éves, helyi férfit, aki rosszul kötötte be az elektromos vezetékeket, így szinte minden rázott a házban, a vízvezetékek, az elektromos készülékek – számolt be a Tények.

Az asszony a szerencsétlenség előtt körülbelül egy hónappal vásárolta a házat a Nógrád megyei településen, ide menekült a bántalmazó párja elől, de nem tudta, hogy nincs rendben a házban az elektromos hálózat. Egy profi villanyszerelő szerint valószínűleg biztonsági relé és földelés sem volt, pedig a vizes helyiségekre vonatkoznak a legszigorúbb szabályok.

A Tények információi szerint az egyedül élő asszony éppen belépett a kádba, amikor az áramütés érte. Több napja halott lehetett, amikor megtalálták a földön fekve, szomszédai az ablakon másztak be a házba. 

A villanyszerelő ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top