Németországban is lazábban élhetnek a beoltottak és a gyógyultak

nlc | 2021. Április 27.
Legkésőbb júniusban pedig elindul a tömeges oltás.

Lazítják az új típusú koronavírus terjedésének lassítását szolgáló korlátozásokat Németországban a vírus által okozott betegség (Covid-19) elleni teljes védőoltással rendelkezők és a fertőzésen átesett emberek esetében, írja az MTI.

Angela Merkel a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után elmondta, hogy:

A tervek szerint a második negyedévben 80 millió adag oltás érkezik az országba, köztük 50 millió a Pfizer/BioNTech-féle vakcinából, és azzal számolnak, hogy legkésőbb júniusban befejezik a kiemelt csoportok beoltását az első adaggal és visszavonják az oltási kampányt szabályozó elsőbbségi sorrendet, így legkésőbb júniusban mindenki előtt megnyílik a védőoltás megszerzésének lehetősége, ami nem azt jelenti, hogy rögtön mindenkit be is oltanak, hanem azt, hogy bárki jelentkezhet oltási időpontért.

Németországban egyelőre a Pfizer/BioNTech-, az AstraZeneca– és a Moderna-féle vakcinával igyekeznek elérni a Covid-19-cel szembeni közösségi immunitást. A szövetségi kormány legutóbbi adatai szerint vasárnapig a lakosság 7,2 százaléka – 5 960 243 ember – kapta meg mindkét adagot valamelyikből. Legalább egy adagot a lakosság 23,4 százaléka, 19 486 698 ember kapott.

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) hétfői adatai szerint a hétnapi fertőzésgyakoriság országos szinten 169,30-on áll, emelkedett az egy héttel korábbi 165,30-hoz képest. Az intézet kimutatása szerint az utóbbi 24 órában 11 907 fertőződést szűrtek ki tesztekkel, ez minimális növekedés az egy héttel korábbi 11 437-hez képest. Az új esetekkel együtt 3 299 325 ember szervezetében mutatták ki a vírust. A SARS-Cov-2 által okozott betegséggel (Covid-19) összefüggésben egy nap alatt regisztrált halálesetek száma 60-ra csökkent az egy héttel korábbi 92-ről. Az új halálesetekkel 81 624-re emelkedett a járvány áldozatainak száma Németországban.

Koronavírus elleni oltásra várakoznak emberek a berlini Treptow Aréna előtt 2021. március 31-én (Fotó: MTI / AP/Markus Schreiber)

Legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Exit mobile version