nlc.hu
Egészség

Zacher Gábor a járvány berobbanásáról

Zacher Gábor: „Berobbanhat a járvány ettől a hétvégétől”

Zacher Gábor nem először fakad ki koronavírus-ügyben.
Zacher Gábor a negyedik hullámról: „Az ördög nem alszik, ahogy a vírus sem”

Zacher Gábor szerint a felelőtlenség nagyon nagyfokú volt a hétvégén, ráadásul a teraszok nyitása miatt pont az a korosztály volt kint az utcákon, akik nem vették fel az oltást, vagy eddig nem is jelentkeztek rá. Tudja, hogy mindenki unja már a bezártságot, szerinte azonban a kívánságaink és a járványhelyzet jelentősen távol vannak egymástól.

Szerinte, ha a nyitás nem is volt elhamarkodott, az emberek viselkedése felelőtlen volt. 

Reméli, hogy nem lesz igaza, és hogy a hétvégi rajzás és az emberi felelőtlenség nem fog visszaütni. Emberileg megérti, ha a lakosság már besokallt a bezártságtól, de a kívánság és a járványügyi helyzet nem mindig jár kéz a kézben.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy aki csak teheti, vegye fel az oltást, mert csak a megfelelő átoltottság tud biztonságot adni az országnak, ez adja meg a lehetőségét annak, hogy minél hamarabb vissza tudjunk lépni a korábbi életünkbe. Hangsúlyozta, az első oltás még nem ad védettséget, az csak a második dózis után alakul ki, akkor is csak hetekkel később.

Tegnap az Indexnek is elmondta: „A terasznyitás utáni rajzásra annyit tudok mondani: mi, egészségügyi dolgozók ott leszünk a betegágy mellett, beadjuk a megfelelő gyógyszereket, mindent megteszünk majd az emberek életéért.” 

Fotó: MTI

(RTL Klub)

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top