nlc.hu
Család

Zacher Gábor a járvány miatt túlterhelt egészségügyről

Zacher Gábor: Drámai, amikor a kórteremben fekvők szinte mindegyike a gyerekem lehetne

Zacher Gábor szerint az egészségügyi kapacitás már túl van a teljesítőképességének a határán.
Zacher Gábor

„Tényleg nagy gáz van” – felelte Zacher Gábor a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arra a kérdésre, hogy mennyire súlyos a helyzet jelenleg az egészségügyben.

A hatvani kórház Covid-osztályán dolgozó toxikológus szerint az „egészségügyi kapacitás nemhogy a végét járja, hanem túl van ezen”. A dolgozók még tartják magukat, de hatalmas terhelés alatt dolgoznak, újabb és újabb emberekre lenne szükség. Zacher szerint elképzelhető, hogy magánegészségügyből, illetve a gyógyszeriparból irányítanak át majd dolgozókat a Covid-ellátásba.

Kedden csak a nappali időszakban 44 beteg fordult meg a hatvani kórház sürgősségi osztályán, pedig ez csak egy városi kórház, nem egy megyei centrum. Az esetek kétharmada volt Covid-gyanús vagy már igazoltan fertőzött.

Drámai, amikor úgy megyek be vizitelni egy kórterembe, hogy az ott fekvők szinte mindegyike a gyerekem lehetne

– utalt Zacher Gábor arra, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámában egyre fiatalabbak kerülnek kórházba.

A szakember szerint csak a védőoltás jelenthet megoldást, és arra kért mindenkit, hogy csak a legszűkebb családi körben ünnepelje a húsvétot.

(Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs)

Koronavírushírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top