nlc.hu
Szabadidő

Zacher véleménye a terasznyitásról

Zacher Gábor az elszabadult terasznyitásról: „Nem holnap lesz meg a böjtje, hanem egy-két hét múlva érzi meg az egészségügy”

„Nagyon nagyfokú felelőtlenségre, hihetetlen fegyelmezetlenségre vall, amit szombaton és vasárnap láthattunk” – mondta Zacher Gábor.

„A terasznyitás utáni rajzásra annyit tudok mondani: mi, egészségügyi dolgozók ott leszünk a betegágy mellett, beadjuk a megfelelő gyógyszereket, mindent megteszünk majd az emberek életéért” – mondta Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa az Indexnek.

Zacher Gábor

Zacher Gábor keményen elítélte a terasznyitással járt fegyelmezetlenséget (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

„Nagyon nagyfokú felelőtlenségre, hihetetlen fegyelmezetlenségre vall, amit szombaton és vasárnap láthattunk. És ennek nem holnap, holnapután lesz meg a böjtje, hanem egy-két hét múlva érzi meg az egészségügy.

A pincérek fiatalok, sokan még az első oltásukat sem kapták meg, és hiába van rajtuk maszk, elkaphatják a fertőzést egy vendégtől” – nyilatkozta az orvos.

Bár bízik benne, hogy nem lesz igaza, fegyelmezettségre van szükség. A szakember szerint sokan elfelejthetik, hogy az első után után még nem védettek megfelelően, az jellemzően csak a második oltás után két héttel alakul ki. A hatvani kórházban is kezelnek olyan betegeket, akik a második oltás után kerültek kórházba, igaz, hogy lélegeztetőgépre nem kellett őket tenni, tehát nem olyan súlyos a betegség lefolyása – tette hozzá.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top