nlc.hu
Szabadidő

Rusvai Miklós a terasznyitásról

Rusvai: Ne menjen teraszra, aki nem védett!

A virológus szerint a járvány most tetőzik.

Szombattól újra kinyithattak a teraszok, a kijárási tilalom pedig este 11 órára módosult. Rusvai Miklós virológus szerint viszont, aki még nincs beoltva, vagy nincs túl a fertőzésen, ne menjen a vendéglők teraszára.

terasz

Vendégek ülnek egy söröző teraszán Nyíregyháza belvárosában 2021. április 24-én – Fotó: MTI/Balázs Attila

Egy harmadával csökkent a napi elhunytak száma is, tehát azért jelentősen csökkent ez az adat is” – nyilatkozta a Tényeknek Rusvai Miklós, aki szerint a járvány most tetőzik, ezért nem árt óvatosnak lenni annak ellenére is, hogy enyhítettek a korlátozásokon. „Lehetőleg még nem éljen a lehetőséggel az, aki még nem immunis, azaz nem kapott oltást, vagy nem esett át a fertőzésen. De természetesen ezt előírni nem lehet, hiszen ilyen korlátozás a rendelet szövegében nem szerepel” – hangsúlyozta.

A rendőrség is figyelmeztetett arra, hogy a teraszok és a kerthelyiségek újranyitása után is érvényesek a védelmi intézkedések. Mindenkitől azt kérik, hogy továbbra is viseljen maszkot, tartsa be a távolságtartásra, és a megváltozott, 11 óráig tartó kijárási tilalomra vonatkozó szabályokat. A rendőrség ezután is ellenőrizni fogja a védelmi intézkedések betartását, az arányosság elve mentén szankcionálni fogják a szabálytalankodókat.

 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top