A rendeletmódosításnak annyira nem volt visszhangja, hogy bár már több mint egy hónapja életbe lépett, a létezésének ténye csak most kezdett terjedni a vendéglátósok között, akik egyelőre nem nagyon tudnak mit kezdeni az új elvárásokkal – írja a 444.
A miniszteri rendeletek módosításáról szóló 34/2021. (VII. 26.) ITM rendelet azt mondja ki, hogy cukrászati készítmények, fagylalt készítését, valamint meleg és hideg ételek, italok készítését csak olyan személy végezheti, akinek van szakképesítése. Úgy mint édességkészítő, pék-cukrász, sütő-és cukrászipari technikus, cukrász, cukrász szaktechnikus, diétás cukrász, szakács, szakácssegéd, szakács szaktechnikus, diétás szakács, vendégtéri szaktechnikus képzettség. Az előző rendeletben még volt egy olyan kitétel, hogy a szakképzettség előírása nem vonatkozik a büfétermékek készítésére, ez azonban a mostani rendeletből már kimaradt, szóval már egy gyros- vagy lángos elkészítéséhez is szakképzettségre van szükség. Az egyetlen apró örömhír, hogy a felszolgáláshoz továbbra sincs szükség képesítésre.