Ha nem tudod, hogyan segíthetsz az ukrajnai menekülteknek, nézd meg ezt az oldalt!

S. Z. | 2022. Március 10.
A Hogysegits.hu azért jött létre, hogy az ukrajnai menekülteknek felajánlott mindenféle segítség tényleg célba érjen.

A legutóbbi adatok szerint már 1,7 millióan menekültek el Ukrajnából, ám a két hete tartó orosz-ukrán háború jelenlegi állása szerint még rengeteg ember kényszerül elhagyni az országot, egy részük pedig Magyarországra érkezik. Számos civil szervezet és önkéntes segít a határon és a fővárosban, most pedig elindult egy weboldal, amelynek az a célja, hogy a segítség tényleg célba érjen.

A Hogysegits.hu egy olyan információs platform, ami összeköti a felajánlást a szervezetek igényeivel. A portál a feltüntetett szervezetekkel szoros együttműködésben jött létre, organikusan fejlődő és önkéntes alapon működik.

A háború miatt Ukrajnából menekülõ emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. február 28-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az oldalon keresztül önkéntesként, szaktudással, szállásadóként és adományozóként lehet felajánlani a segítséget.

A portál ezekkel a szervezetekkel áll kapcsolatban: Magyar Vöröskereszt, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Református Szeretetszolgálat, Katolikus Karitász, Budapest Bike Maffia, Age Of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány, Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Exit mobile version