Egy év alatt 20 százalékkal drágultak a bérleti díjak

S. Z. | 2022. Július 09.
Idén júniusban átlagosan ötödével többet kellett fizetni egy fővárosi albérletért, mint egy évvel korábban. Az árak miatt már idén feszültség várható az albérletpiacon.

Az infláció felpörgésével együtt júniusban tovább folytatódott a fővárosi bérleti díjak emelkedése: a tavalyi év azonos időszakához képest több mint 20 százalék volt a drágulás, így a bérbeadók átlagosan 173 ezer forintot kértek kiadó ingatlanjukért – közölte a Rentingo.

A közösségi albérletkereső platform szerint az elmúlt években növekvő fizetések miatt a bérlők egyelőre követni tudták az áremelkedést,

immár átlagosan 166 ezer forintért kerestek kiadó lakást Budapesten, ami 23 százalékos emelkedés 2021 júniusához képest.

A Rentingo ugyanakkor arra is rámutat, hogy a kétszámjegyű infláció és a jegybanki alapkamat emelése miatt már az év további részében is érzékelhetően nőni fog a feszültség a bérbeadói és bérlői oldal között.

Mindezek alapján már a közeljövőben egyre látványosabban nyílhat az árolló a kínálati és a keresleti bérleti díjak között, feszültséget okozva ezzel az albérletpiacon – állapítja meg elemzésében a Rentingo.com.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Jarek Ceborski)

Exit mobile version