Ezek a legnépszerűbb anyák napi virágok jelentései

nlc | 2023. Május 02.
Még nem döntötted el, idén milyen virágot ajándékozol édesanyádnak anyák napjára? Segítünk választani.

Vasárnap anyák napja. Vágott vagy cserepes virágot ajándékozz? És vajon milyen fajta, és milyen szín a legideálisabb választás a szereteted, hálád, megbecsülésed kifejezésére? Az alábbi galériában ismerd meg a legnépszerűbb anyák napi virágok pontos jelentéseit és válassz ez alapján! 

Rózsa

A rózsa igazi klasszikus, melyből anyák napjára a rózsaszín valamely árnyalata a legtökéletesebb választás. A világos rózsaszín rózsák a boldogságot, az örömöt, a csodálatot, a barackrózsaszínek a köszönetet, a sötétebb rózsaszínek pedig az elismerést és a hálát fejezik ki.(Fotó: Getty Images)

Szegfű

A szegfű a tisztaságot, a hitet és a szeretetet jelképezi. Anyák napjára a rózsaszín és a vörös szegfű a legideálisabb. A rózsaszín szegfű az anya tiszta és soha véget nem érő szeretetét szimbolizálja, de a megbecsülést és a hálát is kifejezik. A vörös szegfűk az őszinte szeretetet, ragaszkodást és csodálatot szimbolizálják. (Fotó: Getty Images)

Tulipán

A tulipánszezon egybeesik az anyák napjával, így ez a virág is gyakran kerül az ünnepi csokrokba. A rózsaszín tulipánok a szeretetet és a megbecsülést jelképezik.A piros tulipánok szintén a szeretet szimbólumai.A narancssárga és sárga tulipánok a boldogságot, az örömöt és a reményt szimbolizálják.A lila tulipánok az elegancia és a tisztelet kifejezői. (Fotó: Getty Images)

Liliom

A liliom számos színváltozatban kapható, anyák napjára a fehér vagy a rózsaszín a legmegfelelőbb választás. A fehér liliom a tisztaságot és tiszteletet jelképezi, míg a rózsaszín liliomok a bőséget, a szeretetet és a csodálatot szimbolizálják. (Fotó: Getty Images)

Orchidea

Az ázsiai kultúrában az orchidea szerencsehozó virág, mely a bőséget is szimbolizálja. Nálunk is hosszú ideje nagy favorit anyák napi virágként is, elsősorban cserepes változatban. Színekben erre az ünnepre a rózsaszín, a lila és a zöld illik leginkább. A rózsaszín vagy lila orchidea a tiszteletet, a csodálatot és az eleganciát jelképezi. A zöld orchidea a jó egészséget és a szerencsét testesíti meg. (Fotó: Getty Images)

Hortenzia

A hortenzia cserepes növényként vagy vágott virágként is ajándékozható az ünnepre. A kék hortenzia a megértést és a hálát jelképezi. A rózsaszín hortenzia a szeretetet és az őszinteséget, míg a fehér a tisztaságot és a bájt szimbolizálja. A lila hortenzia a bőség és szerencse szimbóluma. (Fotó: Getty Images)

 

via

Exit mobile version