nlc.hu
TV-sztárok

Így ünneplik az anyák napját a sztárok

„Ilyenkor túlcsordul az ember lelke, nem tudja visszatartani a könnyeit” – így ünneplik az anyák napját a sztárok

Mindannyiunk életében különleges ez a nap. Lássuk, a sztárok hogyan ünneplik!

Az anyák napja különleges ünnep, de természetesen nem csak ezen a napon vagyunk hálásak az édesanyánkért. Sokféleképpen ünnepelhetjük ezt a napot, de az biztos, hogy annak, aki számunkra a legfontosabb, örökké emlékezetes marad minden egyes ajándék. Ismert embereket kérdeztünk, hogy miként köszöntik az édesanyjukat vagy éppen milyen meglepetéssel készülnek nekik a gyerekeik.

Köllő Babett

A Drágám, add az életed! újdonsült műsorvezetője nem tudna kiemelni egy anyák napját sem, mindegyik emlékezetes számára. Egy biztos, minden alkalommal zokog a meghatódottságtól. 

„Milla minden évben készül valamivel és sosem tudom, hogy mire számíthatok, folyamatosan meglep. Imád kézműveskedni, így általában valami kézzel készített ajándékot kapok, de szokott virágot hozni, illetve megtanul egy verset, amit elszaval nekem. Idén éppen egybeesik az Anyák napja a szülinapi zsúrjával, így most én is meglepem: a kedvenc menüsorát készítem neki, itt lesz az egész család, együtt fogunk ünnepelni” – mondja Köllő Babett, aki elárulta, a lánya már pici korától kezdve meglepi ezen a napon.

„Már kisebb korában, az óvodában is volt Anyák napi műsor, ami elképesztően megható volt. Az édesapja is mindig segít neki, hogy meg tudjon lepni: a kedvenc virágomat hozzák, elszavalja a kis versét, én pedig zokogok. Ilyenkor túlcsordul az ember lelke, nem tudja visszatartani a könnyeit. Amikor ránézek, egyébként is eluralkodik rajtam a büszkeség, hogy egy ilyen csodálatos kislányt hoztam a világra.”

Bódi Csabi

Bódi Csabiéknál minden vasárnap összegyűlik a család egy közös ebédre, de természetesen az anyák napjának külön is megadják a módját. 

„Mi legelőször az édesanyákat köszöntjük fel, utána a feleségemet, Ginát, aztán az anyósomat. A sorrendben nincs prioritás, ez valahogy így alakult ki az évek folyamán. Én nem csak ezen a napon, hanem a születésnapomon is, minden évben felköszöntöm az édesanyámat, hiszen a nagyobb munkát ő végezte. Még jó pár évvel ezelőtt írtam is egy számot, Anya, higgy nekem! címmel, ezzel örvendeztettem meg. Ebben a dalban benne van minden, amit egy hálás gyermek mondhat az anyukájának” – mesélte Csabi. 

Arra is odafigyelnek, hogy a családban az anyukák nem vágott virágot kapnak, hanem inkább élővirágot, hogy az emlék ne csak egy fotó erejéig maradjon meg, hanem sokkal tovább. Csabi ezúton üzent édesanyjának és kedvesének, Ginának is. 

„Anya, higgy nekem, szép az életem, amit tőled kaptam én. Ez egy részlet a dalból, ennél jobban nehéz is leírni, mit érzek anyukám iránt. A feleségemnek pedig azt üzenném, hogy nincsenek arra szavak vagy mondatok, amivel meg tudnám fogalmazni, hogy mennyire hálás vagyok a három csodálatos gyermekünkért.” 

Gáspár Bea

A gasztroblogger lányai ugyan már kirepültek a családi fészekből, de elmondása szerint teljesen mindegy mekkorák a gyerekek, ők mindig gyerekek maradnak, egy anyuka pedig örökké anyuka lesz. 

Gáspár Bea lánya és anyukája (Fotó: Instagram)

Gáspár Bea lánya és anyukája (Fotó: Instagram)

„Nálunk ilyenkor lezajlik a szokásos családi ebéd, azt követően pedig a lányok odaadják a virágot, vagy éppen amit vásároltak. Én is megyek anyukámhoz, viszek neki virágot és valami kis meglepetést. Amikor kicsik voltak a lányok, mindig az oviban, iskolában készítettek valamit, azt hozták haza nekem, ezeket a kis ajándékokat pedig a mai napig őrzöm. Jó emlékek, mindig jó szívvel gondolok vissza erre az időszakra is. Nem is beszélve az ovis, suli anyák napi rendezvényekről… Kiálltak elénk a gyerekek, elmondtak egy verset vagy énekeltek valamit, én meg nagyon meghatódtam minden alkalommal. Ezt persze hosszas készülődés előzte meg, otthon titokban készültek a lányok, megtanulták a kis mondókájukat, hogy aztán előadják. Na ez az örök élmény. Sajnálom, hogy már nem járnak oviba” – viccelődött Gáspár Bea, de hozzátette, nem változott semmi, a felnőtt lányai ugyanúgy vele ünnepelnek a mai napig. 

„Szerencsére az én anyukám még él, tudok neki még egy csokor virággal kedveskedni, Győzőé viszont sajnos már nem, így ő a temetőbe viszi. Szerintem ez egy nagyon fontos ünnep, jó dolog, hogy megmarad az ember életében.”

Hódi Pamela

A modell-influenszer két kislány anyukája, Nati már kilencéves, a kis Evolet pedig most lesz egyéves. Tóth Bencével közös gyermeküknek ez lesz az első anyák napja, de Nati már rutinos köszöntő. 

Hódi Pamela (Fotó: tv2)

Hódi Pamela (Fotó: tv2)

„Azt gondolom, hogy az anyák napja az egy kortól független dolog. Én is megyek az anyukámhoz, a nagymamámhoz ezen a napon és Bence is meglátogatja anyukáját. Természetesen a gyerekek jönnek velünk, erre nagyon odafigyelünk, mivel én ezt egy nagyon fontos napnak tartom. Ilyenkor elmegyünk a rokonokhoz, a számunkra fontos emberekhez. Azt, hogy Nati és Bence mivel és hogyan készülnek vasárnapra még nem tudom, hiszen ez mindig egy meglepetés, amit egyébként évről évre izgatottan várok. Tavaly virágot kaptam a nagyobbik lányomtól, és egy kis kézzel készített ajándékot. Nagyon sajnáltam, hogy az iskolás rendezvény elmaradt az elmúlt esztendőkben, éppen ezért az ideit már iszonyatosan várom, ki is van rakva a hűtőre a pontos dátum. Ez mindig rendkívül megindító, jellemző, hogy elpityeredek rajta” – mondja Hódi Pamela.

Henry Kettner

Az utazóvlogger – akit hamarosan a Drágám, add az életed! című műsorban láthatunk – minden nap érezteti az édesanyjával, hogy mennyit jelent neki.

„Nálunk az a hagyomány, hogy virágot viszek neki. Tudom, hogy melyik a kedvence, mindig azt kapja tőlem. Ő az első számú személy az életemben, ezt mindig el is mondom neki. Fontos számomra ez az ünnep, de mondhatom, hogy nálunk szinte minden nap anyák napja van, mert mindig éreztetem vele, hogy mennyire szeretem. Nagyobb ajándékot viszont már régóta nem veszek neki, még a szülinapjára sem, mert leszid, ha sokat költök rá, így csak éreztetem vele, hogy mennyit jelent nekem” – részletezi Henry Kettner.

Henry Kettner (Fotó: TV2)

Henry Kettner (Fotó: TV2)

Polyák Lilla 

A színésznő fiai, Bulcsú és Zsombor minden évben kitesznek magukért, hogy méltóképpen köszönthessék fel édesanyjukat ezen a szép ünnepen, ez pedig idén sem lesz másképp.

Minden évben máshogy köszöntenek fel a fiúk, attól függően, hogy éppen hol vagyunk és mit csinálunk. Ez most megint érdekes lesz, ugyanis éppen május elsején, vasárnap van Máténak az erőemelő versenye Debrecenben, tehát most ott fogunk ünnepelni. A kisebbik fiam jön velünk, remélem, ő majd kitalál valamit, a nagyobbik gyermekemmel pedig este fogok csak találkozni. Minden évben jönnek, hoznak virágot, sokszor még a reggelit is ágyba hozzák ilyenkor. Nagyon komolyan veszik az anyák napját” – mesélte örömmel Polyák Lilla

A gyerekek minden évben változnak, először még az apák segítenek be, aztán az óvónők a rajzokkal és versekkel, egy idő után a kis zsebpénzüket kuporgatják pár szál virágra, és ahogy nőnek, egyre kreatívabbak, de Lilla nem tudna kiemelni kedvenc emléket, mert minden évben úgy csodálatos ez a nap, ahogy van. 

A következő év mindig felülírja az előzőt, nem igazán nosztalgiázom, hogy milyen volt, amikor kicsik voltak. Annyira élvezem azt, ahogy nőnek. Zsombor pénteken ballagott el, betöltötte a tizennyolcat, a kicsi pedig tizenöt. Minden perc annyira csodálatos velük, annyira szeretem látni, ahogy fejlődnek és bontogatják a kis szárnyaikat. Tehát nekem mindig az adott év a legszebb.” 

Lillánál természetes, hogy ő is felköszönti az édesanyját, és a fiúk is a nagymamájukat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top