Szeretnél tudni egy kis titkot, hogy gyorsabban, okosabban és hatékonyabban kerüljön a vacsora az asztalra? Csak átlátható konyhapultra van szükséged, ahol van hely az előkészítéshez és a főzéshez!
Ritkán használt konyhai készülékek
A konyhapultot olyan konyhai eszközöknek kell fenntartani, amik mindennapi használatban vannak. A nagy ritkán előkapott turmixot vagy kenyérpirítót inkább helyezzük egy szekrénybe, ha egyáltalán nem használjuk.
Olívaolaj
Az olívaolajat hűvös, sötét helyen kell tárolni – lehetőleg sötét üvegben –, de semmiképp se a munkalapon, közvetlenül a tűzhely mellett. A fény és a tűzhely hője avassá teheti az olajat, ráadásul útban is lehet.
Szakácskönyvek
Mindannyian szeretjük a szakácskönyveket, főleg, ha odavagyunk a gasztronómiáért. A legjobb módja annak, hogy a kedvenc könyvek koszosak legyenek, ha kint hagyod őket a pulton, ahol az ételkészítés történik. Tartsd távol őket inkább polcon, ahol könnyen hozzájuk férsz. Itt legalább nem lesz tiszta ételpecsét a könyv.
Papírfecnik, kuponok, levelek
A konyha az a a hely, ahol a levelek, papírfecnik könnyedén összegyűlnek. Tegyél magadnak egy szívességet, és ne hagyd, hogy felhalmozódjanak – különösen a konyhapulton. Ha elejét akarod venni a káosznak, vegyél egy tárolót, rendszerezőt, hogy átlásd, mit, hova tettél és még a pulton is rendet tarthatsz ezáltal.
Alapvető élelmiszerek
Bármennyire is csábító a gondolat, hogy a lisztet és a cukrot trendi tárolókban tartsd a konyhapulton, inkább ne tedd, mert csak értékes helyet foglalnak a konyhapulton. A kamrában vagy a spájzban teljesen tökéletes helyük lesz, hidd el.
Borosüvegek
Egy bortartó állványban jobban fognak mutatni a borok, mint a konyhapulton. Arról nem is beszélve, hogy a meleg és a fény a borra is negatív hatással van, ahogy az olívaolajra is. A konyhaszekrényben sokkal jobb helye van még a bortartó állványnál is.