nlc.hu
Otthon

A vízforraló biztonságos használata

Tuti nálad is rossz helyen van a vízforraló a konyhában!

A vízforralók a legbiztonságosabb konyhai eszközök közé tartoznak - de van néhány szabály, amit érdemes betartani, hogy elkerüljük a baleseteket.

Íme, három veszélyes hiba, amit el kell kerülni, ha arról van szó, hogy hol lakik a vízforralód.

A vízforraló ne álljon tálcán!

A vízforralót mindig közvetlenül a munkalapra kell helyezni. Bár egy modern vízforraló nem valószínű, hogy megolvad vagy kárt tesz egy tálcában, legyen az fa vagy műanyag, de a tálcát a gyerekek vagy a kíváncsi háziállatok könnyebben lehúzhatják a munkafelületről.

Még ha a konyhai szerkentyű nincs is tele forró vízzel, az komoly fájdalmat okozhat, ha valakinek ráesik a lábára vagy bármely testrészére. De természetesen fennáll a még súlyosabb égési sérülés veszélye is.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

A vízforralónak szellőzés kell!

A vízforralót nem szabad a kamrában vagy egy szekrényben tartani, mert szellőzésre van szüksége. Amennyiben a készülék nem hibás, akkor kicsi az esélye annak, hogy lángra kapna a zárt térben való tartástól, de mégis jobb félni, mint megijedni. Ráadásul kárt tehet a szekrényben az, ha benne gőzölög a vízforraló, és a penésznek is segít a terjedésben a nedves és meleg zárt környezet.

A vízforralót ne tedd víz és hő mellé!

A vízforralót biztonságos távolságban kell tartani a hőforrásoktól, például a főzőlaptól. A konyhában túlságosan gyakoriak az égési sérülések, csúszások és sérülések, így a lehető legkisebbre csökkentheted a sérülésveszélyt, ha a vízforralót más hőforrástól – és a víztől – távol tartod. Igen, a víztől is, hiszen az elektromosság és a víz potenciálisan halálos kombináció, ezért a legjobb, ha a vízforraló mindig jó távol van a mosogatótól.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top