Ezzel a trükkel tovább marad életben a mosogatószivacs

Németh Orsi | 2024. Január 31.
Nemcsak tovább használható, hanem még bacimentessé is válik a szivacsod.

A mosogatószivacsot fertőtlenítés nélkül nem lehet túl sokat használni, mert egy a Nature’s Scientific Reportsban közzétett kutatás is alátámasztja, hogy a konyhai szivacsok hemzsegnek a baktériumoktól. A kutatók a szivacsok felületéről 362 különböző baktériumtípust mutattak ki, ami annyit jelent, hogy több baktérium van rajta, mind mondjuk a vécében.

A baktériumok mellett az elhanyagolt szivacsok egy idő után kellemetlen szagokat is elkezdenek árasztani. Szóval, ha nem szeretnéd idő előtt kidobni a szivacsod, akkor van egy trükk, amit érdemes kipróbálni.

Fotó: Getty Images

Hogyan lehet újjáéleszteni a régi szivacsot sóval?

Az asztali só higroszkópos, ami azt jelenti, hogy magához vonzza a nedvességet a légkörből, és ez az oka annak, hogy párás időben nedvessé válhat és eltömítheti a sószórókat. A House Digest egyik cikke szerint a só a nedvességet is felszívhatja a szivacsból, csökkentve a baktériumok szaporodásához szükséges nyirkos környezetet, és megakadályozza a penész elszaporodását, valamint azt, hogy kellemetlen szagot árasszon. És ez még nem minden: a só hatékonyabbá teheti a szivacs munkáját: felszívja az olajokat, és megkönnyíti a foltok eltávolítását.

Hogy állunk neki?

Két egyszerű módja van annak, hogy a só kifejtse a hatását a szivacson:

Exit mobile version