nlc.hu
Otthon

Dörzsi szivacs trükk

Ezt a fémsúrolós konyhai trükköt mindenkinek ismernie kellene

A dörzsi szivacs igazi életmentő tud lenni – csak nem a manikűröd számára. Ezzel a hackkel viszont a körmeid is imádni fogják.
Született feleségek

A nagyon makacs, rászáradt zsírréteget a legnehezebb eltűntetni a tepsiről, edényekről és tálakról. Most pedig, hogy véget ér a bográcsszezon, arra is gondolnod kell, hogy csillogjon-villogjon az amúgy beszenesedett bogrács, mikor elrakod télire, hiszen csak nyáron kapod megint elő a kamrából. Na, ilyen helyzetekre találták ki a fémsúrolót vagy dörzsi szivacsot. Nincs ennél nagyobb szuperhős, ha mosogatásról van szó, ezért előszeretettel alkalmazzuk.

Lehet, hogy te is odáig vagy érte, viszont tudod, ki nem szereti? Hát a manikűröd. Mert minden egyes használat után durván lekopnak a körmeid a nagy sikálástól, a francia manikűröd pedig mintha sosem létezett volna. Erre az esetre (méregdrágán – tesszük hozzá) megveheted a szivacsnak azt a verzióját, amit nyéllel együtt árulnak, így nem kell aggódnod a körmeid miatt.

De mi tudunk egy sokkal környezet- és pénztárcabarátabb megoldást. Az újrahasznosítás jegyében a trükkhöz egy műanyag palackra lesz szükséged. Vágd félbe! Nekünk most a tetejére lesz szükségünk, az alját felhasználhatod más DIY-projektekhez. A fémsúroló egy részén csúsztass át egy nejlont. Ezt fogod átbújtatni a palack nyílásán, így marad a helyén majd a dörzsi szivacs. Húzd rá az üveg tetejét a szivacsra koppanásig, aztán csavard rá a kupakot, ezzel rögzítve a művet.

Innentől kezdve nyugodtan mosogathatsz, semmi baja nem lesz a körmeidnek, és még a szivacs is hosszabb élettartamú lesz. Ha pedig végeztél, a kilógó nejlon segítségével felakaszthatod az új szerkentyűdet száradni.

Az ötlet egyébként az @ideatimes nevű TikTok-csatornáról származik. Az oda feltöltött videót már közel 10 ezer lájkkal jutalmazták a tippért.

@ideatimes

#viral #diy #lifehacks #clean #kitchen #kitchenhacks #useful #cleaning #skills #handmade #tipsandtricks #ideatimes #xyzbca #foryou #fypシ

♬ Se Acabo (feat. Method Man) (Remix) – The Beatnuts

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top