nlc.hu
Otthon

Sütő tisztítása természetesen

Nincs az a ráégett zsírfolt a sütőben, amit ez a trükk ne oldana fel

Ez az a hack, ami még a Jóbarátok Monicájának az elismerését is megkapná. Egyszerű, olcsó és ráadásul az egész vegyszermentes.

Ha az élet citrommal kínál, tisztítsd ki vele a sütődet. Lehetne ez is a mottója annak a természetes módszernek, amivel pillanatok alatt csillogó-villogóvá tudod varázsolni a sütőd. Ez a trükk már évek óta futja a köröket a közösségi médiában, nem véletlenül: nagyon egyszerű, nagyon hatásos és ráadásul semmiféle vegyszert nem kell hozzá használnod.

Szerintünk a sütő kitakarítása pont azok közé a feladatok közé tartozik, amit az ember előszeretettel halogat. Mert ha egyszer csupa zsír lesz, kifolyik a sajt, ráégnek a különféle eredetű koszfoltok, pokoli nagy kihívás kisúrolni az egészet. És persze minél tovább halogatjuk, annál nehezebb lesz az ügy – ezért is nagy életmentés ez a trükk. A hacket ezúttal  @yagmuronerr felhasználónevű TikToker hozta újra a figyelmünk horizontjára, és minket megvett, az biztos!

Jóbarátok

Jelenet a Jóbarátokból (Fotó: Profimedia)

Hogy hogy működik? Először is szükséged lesz egy darab citromra, amit szépen karikákra szeletelsz. Ha ez megvan, forralj fel egy adag vizet. Annyit, amivel meg tudsz tölteni egy sütésálló tálat. Ebbe a vízbe mehetnek bele a citromkarikák.

Ezt a tálat tedd be 20 percre a 200 fokos sütőbe, hogy jól kigőzölje a sütő belsejét. Ezután nyisd ki a sütő ajtaját, és hagyd bent még egy újabb 10-20 percig hűlni és párologni a vizet. Ekkorra már feloldódott eléggé a zsírréteg ahhoz, hogy ne kelljen embertelenül sikálni, hanem elég legyen szépen áttörölni. Így, ha már nem szuperforró a citromos mix, foghatod is a kezedbe a rongyot vagy szivacsot, amivel a sütőt szoktad tisztítani, és takaríthatod is ki a víz felhasználásával az egészet. Konkrétan olyan lesz, mintha csak most szerelték volna be.

@yagmuronerr

this just saved my life 🤝🏼 natural oven cleaning hack 🍋 i will also clean my airfryer& microwave with this way #cleaninghacks #cleaninghack #cleaninghacksforyou #cleaninghacksthatwork #cleaninghacks101 #cleaningasmr #cleaningtips #cleaningszn #cleantok #cleaningtiktok #cleaninghacks #cleanfreshhype #cleanwithmemotivation #cleanmotivation #cleaningmotivation #torontocontentcreator #torontocontentcreators #torontotiktok #submarine #titanic

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

És a legjobb az egészben az, hogy nemcsak a sütő tisztítására használhatod ezt a trükköt, hanem a mikrót is gyönyörűen csillogóvá varázsolja (itt elég, ha csak egy bögrét pattintasz be a tál helyett), ahogy a vízforralót is. Airfryerrel azonban ne próbálkozz, mert ha víz kerül a rendszerbe, tönkreteheti azt, sőt, akár még lángra is gyulladhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top