nlc.hu
Trend

A francia manikűr története

A francia manikűrt nem a franciák találták fel

Te is szinte biztosan viseltél már francia manikűrt, vagy talán jelenleg is azt hordasz. De azt is tudod, honnan ered a népszerű körömstílus?

A francia manikűr az egyik, ha nem a legnépszerűbb körömstílus napjainkban is, melynek az elnevezéséből arra következtethetnénk, hogy Franciaországból ered. Pedig egyáltalán nem. 

Az 1970-es években Hollywoodban felmerült az igény arra, hogy ahelyett, hogy a színésznők körmeit mindig az adott jelenetben viselt jelmezeikhez illőre lakkozzák – ami meglehetősen időrabló tevékenység volt a forgatásokon –, viseljenek inkább olyan körmöket, melyek ápoltak, jól mutatnak a vásznon, ugyanakkor az összes jelmezhez passzolnak. Erre a problémára állt elő a megoldással 1975-ben Jeff Pink, az akkor még kevéssé ismert Orly márka alapítója: megalkotta a natúr alapszínű lakkozásból és fehérrel kiemelt végekből álló körömdizájnt, majd a cég hamarosan piacra is dobta a manikűr elkészítéséhez szükséges készletet, mely ekkor még a Natural Look Nail Kit nevet viselte.

Francia manikűr

Francia manikűr (Fotó: Getty Images)

1978-ban aztán Pink elvitte a készletet Párizsba, hogy a modellek ennek segítségével készíthessék el a körmeiket a divatbemutatókra. A termék nagy sikert aratott, Pink pedig ekkortól csak francia manikűrként hivatkozott rá, innen ered a ma is ismert elnevezés. A stílusra olyan világsztárok is rákaptak akkoriban, mint Barbra Streisand vagy Cher, ennek köszönhetően pedig hamarosan a hétköznapi nők körében is széles körben elterjedt. Az Orly pedig ennek köszönhetően emelkedett a legjelentősebb kozmetikai márkák közé.

Egyszerűsége, természetessége és sokoldalúsága miatt a francia manikűr immár közel öt évtizede stabilan tartja magát a divatban. Ma már persze számos különféle verziója létezik a színes, inverz vagy különféle díszítőelemekkel felturbózott változatokig, azonban az eredeti, natúr dizájn sem veszített semmit sem a népszerűségéből.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top