Tíz ingatlanja van, mégis naponta guberál egy német nyugdíjas

nlc | 2024. Február 24.
Egész életében spórolós volt, ezen nyugdíjasként sem változtatott.

Van egy nyolcvanéves német férfi, akiről a legtöbben azt feltételeznék szűkös körülmények között él, hiszen kukákban turkál, mások megunt holmijait használja, de valójában van mit a tejbe aprítania.

Mert lehet, hogy nemrég, amikor cikk született róla, a bankszámláján is mindössze 15 euró volt, de azért volt csak ilyen szerény összeg a nevén, mert nem sokkal korábban 700 000 euróért megvásárolta tizedik ingatlanát, 100 000 eurót pedig lekötött, hogy szépen kamatazzon.

A férfi azt állítja, egész életében spórolt és takarékoskodott, és most sincs igazán szüksége sok pénzre a megélhetéshez, gyakran eszik olyan ételt, amit a szemétben talál, és felhalmoz mindenféle dolgot, amit más emberek kidobnak. 

„Néha veszek egy kis olajat sütéshez vagy valami hasonlót, ha elfogy, de a legtöbb ételt a szemétben találom. Az emberek pazarlók, egy egész családot meg lehetne etetni abból, amit kidobnak. Az emberek például vesznek egy csomag kolbászt, egyet megesznek, a többit pedig egyszerűen a szemétbe dobják” – nyilatkozta.

A férfi, aki egykor villamosmérnökként dolgozott, havonta 3756 eurónyi nyugdíjat kap, élelmiszerre mindössze 5 eurót költ minden hónapban, emellett pedig csak az internetelőfizetés még a fix költség. Mobiltelefonja viszont nincs, mert az plusz 10 euró lenne.

A Darmstadtból származó férfi először 2021-ben került be a hírekbe, akkor hét háza és két lakása volt, a bankszámláján pedig 500 000 euró pihent, és mint a  fentiek bizonyítják, vagyona azóta gyarapodott. A spórolás jegyében egyébként igyekszik olyan ingatlanokat vásárolni, amelyek ugyanazon a környéken vannak, mert így biciklivel is megközelíthetőek.

Ha valamit meg kell javítani vagy szerelni, akkor azt természetesen maga csinálja meg, és ugyan azt gondolnánk, biztosan sok pénze van abból, hogy a házakat bérbe adja, valójában van, amelyik üresen áll, mert szerinte a bérleti díj nem fedezné a fenntartás költségeit. 

Fotó: AR on Unsplash

Heinz ideje nagy részét azzal tölti, hogy biciklivel járja Daarmstadtot és guberál, keresgél. Amit talált, azt néha elcseréli a szomszédokkal valami olyasmire, amire neki éppen szüksége van. 

Mivel nincs közvetlen családtagja, nem igazán tudja, kire hagyja a vagyonát, ha meghall. Ugyan van pár távoli rokon, de ők nem tudnák kifizetni az örökösödési adót, így lehet, hogy lesz olyan ingatlan, amit a bérlőkre hagy majd.

(via Oddity Central)

Exit mobile version