nlc.hu
Otthon

Így lehet spórolni a fűtésen

Négy évig élt fűtés nélkül, elmondja, hogy tartotta melegen magát a hideg estéken

Amióta az egekig emelkedtek az energiaárak, azok is szívesen vesznek egy-egy spórolós praktikát, akik korábban fittyet hánytak a számlákra.

Klaire De Lys négy éve él úgy, hogy nem kapcsolja be a fűtést még télen sem, a TikTokon pedig lelkesen oszt meg takarékos tippeket, amiket nemcsak a költséghatékonyság miatt érdemes bevetni, hanem a környezetvédelem miatt is.

Fiatal nő meleg takaróba burkolózik

Melegvizes palack + póló

A kincset érő éjjeli meleget például a takaró alá rejtett melegvizes palackokkal éri el és tartja fenn: hogy az így nyert hőt minél hosszabb ideig érezni lehessen, azt javasolja, hogy burkoljuk be egy kiszuperált pólóval vagy pulcsival. Ez azért is fontos, mert megelőzhetők vele az olyan kisebb sérülések, amiket akkor szenvedhetnénk el, ha a bőrünk közvetlenül érintkezne a melegvizes palackkal.

Óriáspaplan + gyapjútakaró

A következő praktikus tanácsa az, hogy mindig a lehető legnagyobb méretű paplant használjuk. Ez pont olyan jól körbe tud ölelni, mint a hot dogban a virslit a kifli, tehát nagyszerűen szigetel. Csak legekben tud beszélni a gyapjútakarókról is, amelynek beszerzése ugyan költségesebb vállalkozás, hosszú távon viszont mindenképpen kifizetődő. Tapasztalata szerint a legjobb az, ha ez (vagy valamilyen másik meleg takaró) kerül még a testünk köré tekert paplanra.

Bejöttek a tanácsai

Követői közül többen átültették a gyakorlatba Klaire tippjeit, majd egymást érték a pozitív hozzászólások. Volt, aki elmesélte, hogy a nyári paplanját terítette az ágyra a lepedő fölé, ez pedig pluszban melegíti őt éjszakánként és még helytakarékosnak is mondható. A kreatív olvasók között akadt olyan, aki otthon is munkára fogta a hálózsákját, ami a beszámoló szerint nagyon jól melegít a lepedőre helyezve, de akkor is segít fűtést spórolni, ha a paplant borítják be vele.

Nyitókép: imdb.com, Forrás: Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top