Így szabadulj meg örökre a penésztől!

nlc | 2024. Június 08.
Állandóan visszatérő penésszel küzdesz? Ha egyszer és mindenkorra eltűntetnéd, akkor most jól figyelj, egy komplett haditervvel készültünk!

„Ha penész van az otthonodban, és örökre megszabadulnál tőle, akkor most figyelj” – kezdi a TikTokon a videóját Bea. A lány @cleanwithbea felhasználóneve nem árul zsákbamacskát: abból épített több százezer követős platformot, hogy mestere a takarításnak. Ráadásul nemcsak jó benne, de a szenvedélye is – ezért ajánlja fel ingyen a szolgáltatását rászorulóknak.

@cleanwithbea

How to get rid of mould in your home! #deepcleaning #freecleaning #howto #mold #vinegar

♬ show me how – <3

Így például annak a hölgynek is, akinek a lakása funkcionál most a penész kiirtásának tankönyvi példájaként. A kétgyermekes, egyedülálló anya egy olyan albérletben lakik, melynek minden egyes szobáját penész fedte. Ezért Bea háromlépéses penészirtására volt szükség, amit három napra lebontva bonyolított le. „Ez a módszer gyakorlatilag az összes létező penészfajtától megszabadítja az otthonod” – magyarázza a videóban.

Mint ahogy azt Bea elmondja, azért szükséges három napra elosztani a takarítás folyamatát, mert három olyan vegyszert használ, amiket egyszerre, egymás után alkalmazva meglehetősen veszélyesek lehetnek. „Minden terméknek tökéletesen meg kell száradniuk, mielőtt jöhet a következő” – mondja. Éppen ezért ezt csakis védőöltözetben ajánlott elvégezni.

@cleanwithbea

Day 2 of the Free Clean! Part 2 of the Mould Removal series ❤️ #deepclean #mold #hydrogenperoxide #moldinhouse #cleaningtok

♬ ♡ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♡ – SoBerBoi

És mi ez a három lépés? Mutatjuk!

  1. Fehér ecet: Fújj le minden penészes felületet fehér ecettel, majd menj ki a szobából. Hagyd ott legalább egy órán át, és hagyd hatni. Ekkor még ne törölgess, csak fújj! Az óra letelte után menj vissza, és ekkor töröld át a felületeket egy sima szivaccsal apró, körkörös mozdulatokkal: így lejön az ecet és a penész is. Most hagyd legalább egy napig száradni a területet.
  2. 3%-os hidrogén-peroxid oldat: Az első lépéshez hasonló technikával dolgozz: fújd az oldatot a penésszel fertőzött területre, hagyd hatni, majd menj vissza törölgetni. Ezúttal elég 15 perces hatóidővel számolni. A törlés után ismét hagyd egy éjszakán át száradni a felületeket.
  3. Fehérítő alapú penész elleni spray: A penészölővel menj át még egyszer a kényes felületeken. Majd egy vízzáró, tömítő spray-vel fújd át, ezzel megalapozva a penészgátló falfestéknek, amit a legutolsó lépés a folyamatban. Használatával olyan lesz minden fal és felület, mint újkorában.
@cleanwithbea

Day 3: How to Get Rid of Mould in Your Home! #deepcleaning #freecleaning #barbaraoneill #howto #mold

♬ Lofi Hiphop Relax in a dream(861056) – NARU

Exit mobile version