Ellepték a hangyák a házat? Bombabiztos módszerek, amik segítenek kiebrudalni őket

D. A. | 2024. Június 22.
A hangyainvázió komolyan meg tudja keseríteni az ember életét, úgyhogy mutatjuk, hogyan számolj le vele vegyszerek nélkül.

Egy dologban megegyezhetünk. A hangyák bármennyire is figyelemreméltó lények, jobb szeretjük, ha odakint nyűgöznek le bennünket hihetetlen teljesítményükkel – és nem a lakásban. Ha ugyanis akár csak egyetlen ízeltlábú is beteszi a lábát a négy fal közé, borítékolható, hogy záros határidőn belül több is lesz. Miért? Mert a hangyák táras lények, így követik egymás a táplálékszerzés reményében.

Szerencsére létezik jó pár módszer a távoltartásukra, méghozzá olyanok, amik nem tesznek kárt bennük, egyszerűen csak távol tartják őket. Mutatjuk, mik ezek! De előtte az alábbiakat tartsd be:

citrusfélék

A hangyák utálják az erős citrusfélék illatát. Érdemes a narancs, citrom és grépfrút héját a belépési pontokhoz elhelyezni. (Fotó: Depositphotos)

fahéj

Virágtartók, ajtó alatti rések, ablakpárkány, padló – a fahéjat több helyre is érdemes elhinteni a siker érdekében. Ha nem akarsz szemetelni, akkor itt is érdemes illóolajban gondolkodni. (Fotó: Depositphotos)

kávézacc

A kávézacc a hangyák elriasztására is kiváló, ugyanis nem szeretnek rajta vonulni, kényesek a lábaik. (Fotó: Depositphotos)

illóolaj

Az illóolajok is segítségedre lehetnek. Borsmenta-, teafa esetleg eukaliptusz-illóolajat érdemes vattakorongra csepegtetni, és a vonulásuk útján elhelyezni. Ha ehhez még néhány csepp citromfű is társul, a siker szinte garantált. (Fotó: Depositphotos)

bors

Keverj össze cayenne vagy fekete borsot vízzel, és permetezd oda, ahonnan az invázió ered. A hangyák irtóznak a bors szagától. (Fotó: Depositphotos)

ecet

Amikor legközelebb feltörlöd a padlót, adj hozzá egy kevés ecetet a vízhez vagy a tisztítóoldathoz. A hangyák is utálják az ecet szagát. (Fotó: Depositphotos)

via

Exit mobile version