nlc.hu
Otthon

Természetes hangyariasztók

Ezektől az illatoktól menekülőre fogják a hangyák

Tavasztól őszig, főleg a kertes házakban gyakori, ám cseppet sem kívánatos vendégek a hangyák. Mutatunk pár módszert, hogy tessékeld ki őket az otthonodból!

Sovány vigasz, hogy a hangyák sok más ízeltlábúval szemben nem terjesztenek betegségeket és nem tesznek különösebb kárt a veteményesben, a jelenlétük mégis igen zavaró. Szerencsére egy kis odafigyeléssel és néhány egyszerű praktikával könnyen búcsút lehet nekik inteni.

Hangyák epret dézsmálnak

A napsütötte nyári hónapokban és ősszel különösen sok fejfájást okozhatnak a hangyák, akik általában csapatostul érkeznek és igen kíváncsi természetűek.

Természetes hangyaűzők

Ahhoz, hogy a házi hangyariasztást siker koronázza, az egyik legfontosabb lépés, hogy feltérképezd, hol jutnak be a lakásba a hívatlan vendégek, és hogy mi vonzza őket leginkább. Előszeretettel közlekednek a küszöb mentén, az ablakpárkányon és a nyílászárók mellett fellelhető repedéseknél, ezeket mindenképpen vedd szemügyre, ha úgy látod, hogy közbe kell lépned a hangyainvázió miatt.

Hogy elvedd a kedvüket a látogatástól, mindig pakold el az ételeket, tedd rá a tetőt a cukortartóra, és az ételkészítés, majd az evés után alaposan töröld át az asztalt és a konyhapultot.

Ha a gyerekek (és netán a felnőttek) igazi morzsahegyeket hagynak maguk után, mikor felállnak az asztaltól, ne sajnáld az időt a gyors felseprésre vagy (morzsa)porszívózásra! Ha ezekkel megvagy, jöhet néhány hangyaűző illat, ami végképp távozásra sarkallja majd az apró betolakodókat.

Chili
Megnézem
Összes kép (8)

Fotó: imdb.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top