Bombabiztos muslicacsapda, ha neked sincs nyugtod tőlük

D. A. | 2024. Augusztus 22.
Téged is kikészít, hogy folyamatosan ott legyeskednek körülötted a muslicák? Mutatjuk, hogy szabadulj meg tőlük egyszer és mindenkorra!

Most, hogy odakint felcsavarták a fűtést, és egyre több érett gyümölcs kerül a konyhákba, a muslicák száma is egyenes arányban nő. Ennek az az oka, hogy a kis betolakodók nagyon is élvezik a hőséget, sőt, a vele járó nedvességet és erjedési folyamatokat is.

Egy muslica rövidke – alig pár napos – élete során akár 500 petét is képes letenni, így gondoskodva arról, hogy mindig legyen utánpótlás belőle – és arról is, hogy az őrületbe kergesse az embert. Ha neked is ismerős ez a probléma, akkor a következőkre lesz szükséged.

Ecetes csapda

A muslicák nem tudnak ellenállni az ecet illatának, ezért az egyik legjobb fegyver ellenük. Tölts egy pohárba vagy kisebb tálkába almaecetet, majd a tetejére tegyél folpackot – ha kell, befőttes gumival rögzítsd – majd szúrj a tetejére több kisebb lyukat. Így a muslicák bejutnak, elbódulnak az ecet szagától, de ki már nem tudnak jutni. Nem túl humánus, de ha egy muslica 500 petét rak, gondolj bele, milyen gyorsan elszaporodnak.

Fotó: Getty Images/saulgranda

Vesd be a mosogatószert

Ha a műanyag fóliás változat nem jönne be, vagy egyszerűen csak nem szimpatikus, akkor próbáld meg a következőt. Tegyél három csepp mosogatószert egy tál almaecetbe és hagyd fedetlenül. A mosogatószer miatt a csapda felülete csúszósabb lesz, és a muslicák, ha egyszer rárepülnek, nem fognak tudni szabadulni.

Alkohollal a megoldásért

A sóborsszesz szintén hatékony ellenszer a gyümölcslegyek ellen. Tegyél belőle egy permetezőbe, és fújd le velük a rovarokat. Arra ügyelj csak, hogy ne jusson belőle a gyümölcsre, mert az felgyorsíthatja az erjedési folyamatot, még több muslicát eredményezve.

via

Ha esetleg molyproblémáid lennének…

Exit mobile version