nlc.hu
Otthon

Muslica ellenes trükk

Zseniális trükk a zavaró muslicák ellen

Ősszel különösen sok muslica hemzseg a konyhában, de ennek nem kell így lennie.

Mindenki tudja, mekkora bosszúságot tudnak okozni a kis muslicák a gyümölcsökön. Az otthon minden sarkában megjelenhetnek, különösen a konyhában, és undorítóvá teszik, megerjesztik a gyümölcseinket.

Sőt beleszállnak a borba, a sörbe, más erjesztett termékekbe is. Szaporodnak a szemetesben, sőt még a felmosó vödrökben is. Nincs menekvés előlük, mert imádják a szexet.

Szerencsére az egyik online TikTok-guru megosztotta a trükkjét, ami kiűzte otthonából az idegesítő muslicákat. Tonya Bee, más néven @thatcleanbee a TikTokon az alkalmazás segítségével elmesélte követőinek azt a nagyon egyszerű módszert, amelynek hála évek óta egyetlen muslica sem lépte át otthona küszöbét.

@thatcleanbee Best fruit fly hack. Since I started doing this (years ago) Ive maybe had 1 time where I had fruit flies. #fruitflyhack #kitchenhacksthatwork #cleaningtiktokasmr #fruitflies #getridoffruitflies #adultadvice ♬ original sound - TonyaBee

„Amióta elkezdtem ezt csinálni (évekkel ezelőtt), talán egyszer fordult csak elő, hogy muslicákat láttam volna” – mondja Tonya, aki azt is elmagyarázza, hogy a legegyszerűbb módja a kis borzadványoktól való megszabadulásának, ha a banánt is azonnal megmossuk, amint hazahozzuk a boltból.

„A muslicák petéket raknak a banánra a boltban, majd beviszed őket a házadba, ahol kikelnek, és elszaporodnak – tette hozzá. – Tehát mindenképpen mosd meg őket, amint hazaérsz.”

A trükk működik állítólag, és valószínű nemcsak a banán, hanem más gyümölcs esetén is alkalmazható. Lehet, mi is teszünk egy próbát, mert állítólag a muslicán nem lehet fogást találni.

banán

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top