Poloskák a lakásban? Ezzel a házi csodaszerrel szabadulj meg tőlük!

nlc | 2024. Szeptember 19.
Ha neked is eleged van az otthonodat ellepő poloskákból, akkor most jól figyelj: mutatunk egy csodaszert, amivel pikk-pakk megy majd az irtásuk.

Sajnos azt nem mondhatjuk, hogy létezik egy kifejezett „poloskaszezon”, amire ha ügyesen felkészülsz, nem kell a zöld vagy barna bogarakkal megosztoznod a lakásodon. Mert a helyzet az, hogy ők egész évben képesek megszállni az otthonod, és nem elég, hogy lakbért nem fizetnek, de ráadásul büdösek is. Az viszont tény, hogy a lehűlés elől gyakran bemenekülnek a házba, megbújnak és a felmelegedéssel újra előjönnek, így az évszakváltozások idején érdemes egy kicsit jobban felszerelkezni a poloskák ellen.

Nyilván a legjobb az lenne, ha be sem jutnának a lakásba, igaz? Ennek érdekében megteheted, hogy ellenőrzöl minden nyílást és repedést, amin befurakodhatnak az otthonodba. Tehát csekkold le az ablakkereteket (különösen azokon a területeken, amiket gyakran ér napfény), az ajtókereteket, a külső fa zsalukat. Ne feledkezz meg a kevésbé nyilvánvaló résekről sem, mint az elektromos aljzatok és világítótestek. Ezeket a területeket tömítsd be, vagy végezd el a megfelelő javításokat.

Fotó: Jen Tepp/Getty Images

Ha azonban a megelőzés mégsem volt olyan hatékony (amire valljuk be, ezeknél az erőszakos bogaraknál elég nagy esély van), jöhet az irtás! Ehhez készíthetsz egy viszonylag természetes szert, ami pikk-pakk végez a poloskákkal.

Mutatjuk, hogyan fogj hozzá!

Amire szükséged lesz:

Így készítsd el:

  1. Először is öntsd a szórófejes flakonba a két bögrényi forró vizet. Aztán add hozzá a fehér ecetet, majd a mosogatószert. Ha ilyen sorrendben kombinálod az összetevőket, akkor nem egy habos, szappanos vizet kapsz.
  2. Miután minden belekerült a flakonba, csavard rá a tetejét, és óvatosan forgasd meg, hogy összekeverd az egészet.

A keveréket fújd egyenesen a sunyi kis poloskákra, pillanatokon belül végezni fog velük. A felhasznált hozzávalók pedig, miután takarítás során is gyakran előkerülnek, nem fognak kárt okozni a lakásodban a nagy poloskavadászat közben. Lehet, hogy lesz néhány pont, aminek meg kell majd száradnia, de ez egészen kicsi ár, amit mi speciel hajlandóak vagyunk megfizetni.

via és via

Exit mobile version