Vasalás után is gyűrött ruhák? Tisztítsd meg a vasaló talpát!

nlc | 2024. Szeptember 29.
Ha a vasalód nem dolgozik olyan hatékonyan, mint korábban, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy elromlott. Lehet, hogy egy alapos tisztítás is segít rajta. 

A vasaló talpán a használat során szennyeződések és ásványi lerakódások halmozódhatnak fel, míg a víztartályban lévő nedvesség penészgomba kialakulásához vezethet, mindezek pedig befolyásolhatják a készülék teljesítményét is. Éppen ezért nem szabad megfeledkezned arról, hogy a vasalót is időről időre megtisztítsd. Hogy erre milyen gyakran van szükség, az a használat gyakoriságától függ: ha naponta vasalsz, akkor havonta egyszer végezd el a tisztítást, ha ritkábban, akkor évente néhány alkalommal is elegendő kipucolni a masinát. 

Illusztráció: Getty Images

Így csináld!

  1. A vasaló gőznyílásai és vasalótalp tisztításához először készíts  házi vasalótisztítót: keverj össze 2:1 arányban szódabikarbónát és vizet!
  2. Az így kapott pasztát vidd fel a vasalótalpra, majd töröld le nedves ruhával!
  3. Ürítsd ki a víztartályt, majd töltsd fel desztillált vízzel vagy 1/4 rész fehér ecet és 3/4 rész desztillált víz keverékével!
  4. Kapcsold a gőzölést a legmagasabb fokozatra!
  5. Óvatosan mozgasd a vasalót ide-oda egy tál felett! A víz és a gőz kitisztítja a talpban lévő port és vízkövet. Ha a víztartály kiürült, a vasaló tiszta.

via

Exit mobile version