nlc.hu
Otthon

Vasaló tisztítása paracetamollal

Egyetlen tabletta, és újra ragyogó lesz a vasalód

Neked is ráférne a vasalódra egy alapos tisztítás? Akkor próbáld ki ezt a trükköt!
A montázson egy koszos vasaló és tisztítása paracetamol tablettával

A legjobban utált házimunkák toplistáján előkelő helyet foglal el a vasalás, de aki nem bírja elviselni a gyűrött ruhákat, az kénytelen vasalót ragadni.

A szépen vasalt ruhákhoz elengedhetetlen, hogy tiszta legyen a vasalónk, de sajnos ez nincs mindig így. Előfordul, hogy barnás-feketés foltok maradnak a vasaló talpán, mert tovább tartottuk valamelyik anyagon. Ilyenkor könnyen még nagyobb bajt okozhatunk: ha a koszos vasalóval rámegyünk egy világos színű ruhára, akár tönkre is tehetjük.

Erre a problémára mutatott egy okos trükköt egy édesanya, aki a koszos, barna vasalót újszerűvé varázsolta. A TikTokra feltötött videóban Katie Cartwright paracetamol tablettával teszi csillogóvá a szennyezett vasalót.

Mint mondja, kezdés előtt győződjünk meg arról, ha víztartály teljesen üres. Utána állítsuk a lehető legmagasabb fokozatra a vasalót. A tablettát mindenképpen csipesszel kell megfogni, nehogy hozzáérjünk a forró fémhez. Ezután jöhet a takarítás: körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át a vasaló talpát a paracetamollal, majd egy régi ruhával töröljük le a felesleget, de vigyázzunk, nehogy megégessük magunkat. A végeredmény viszont önmagáért beszél, nyoma sincs a barnás ráégésnek.

Korábban mutattunk egy másik vasalós trükköt: egy darab alufólia segítségével sokkal gyorsabb és hatékonyabb lehet a vasalás.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: TikTok/home_with_katie)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top