nlc.hu
Otthon

Vasalási trükk alufóliával

Ezzel a filléres trükkel sokkal gyorsabb lesz a vasalás

Ha mindig gyűrött ruhahegyekkel küzdesz, és utálsz vasalni, ezzel a pofonegyszerű és olcsó módszerrel gyorsabban végezhetsz.
Alufólia a vasalódeszkán

A vasalás az egyik legjobban gyűlölt házimunkák egyike, mondjuk van rá egy nagyon egyszerű megoldás – ha nem vasalunk –, de nem biztos, hogy mindenki megelégedéssel viselné a gyűrött ruháit.

Ha viszont hajlandóak vagyunk vasalót ragadni, akkor jelentősen megkönnyíthetjük a dolgunkat: a Neat Caroline néven ismert Caroline Solomon, a 245 ezres követőtáborral rendelkező, háztartási praktikákban utazó profi tiktoker megmutatta, hogyan lehet hatékonyabbá és gyorsabbá tenni a vasalást.

Ehhez nem kell mást csinálni, mint egy pár száz forintos alufóliát a vasalódeszka textil borítása alá tenni. Az influenszer szerint a legjobb eredményt akkor kapod, ha az alufólia fényes oldala van felfelé. Ha ez megvan, tedd vissza a vasalódeszka huzatát, és vasalj a szokásos módon.

A trükk lényege, hogy az alumínium fólia visszaveri a hőt a ruhadarabok aljánál. Olyan, mintha lenne egy második vasalónk is a túloldalon, és így jelentősen felgyorsítható a vasalás.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: TikTok/neat.caroline)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top