Nagyon cuki az újonnan elismert macskafajta

F.C. | 2024. Október 04.
A füstös bunda a védjegye.

Transylvania cat néven jegyeztek be egy újonnan elismert erdélyi macskafajtát az Egyesült Királyságban. Az angoloknál presztízsintézményként nyilvántartott, a legnagyobb törzskönyvezett macskákat regisztráló szervezet (a Governing Council of The Cat Fancy) nemrég adta hírül, hogy felvették az elismert fajták közé a Transylvanian cat nevű macskafajtát – számolt be a foter.ro.

Korábban a házimacskának ezt a színváltozatát karpati cat-nek hívták, azaz kárpáti macskának, a bundáját pedig karpati coat-nak, vagyis kárpáti bundának. Mindez igazi „drakulírozott” megjelenést kölcsönöz neki – jegyzi meg a portál -, olyan, mintha sápadtan pislogna elő egy nagy szürkés-füstös kabátból.

A színe alapján nagyon farkasszerűnek tűnik a hipnotikus holdfényű szemeivel, az ördögi füleivel, a kékesszürkétől a sötét hamuszürkéig terjedő szőrzetével és a szokatlan pofaformájával.

Romániában már jó ideje tenyésztik őket, tavaly pedig úgy hivatkoztak rá egy tévéműsorban, mint az első román macskafajtára.

Az erdélyi macska a Kárpátokban őshonos fajta, amely a kárpáti mintázat néven ismert, fordított pontmintázatú, azaz a test sötét, de a végtagok világosabbak. 

Kiemelt fotó forrása: Facebook / @Transylvanian Cats

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version