nlc.hu
Otthon

Macskakínzás Kőbányán

107 macska pusztult el egy 73 négyzetméteres kőbányai lakásban

Egy egykori testépítő nő 107 macskával élt, azt mondja, speciális gyógynövénykeverékkel táplálta az állatokat.

A bűzre panaszkodó szomszédok hívták ki az állatvédőket és a rendőrséget még 2019 nyarán egy kőbányai lakáshoz – írja a Blikk. Egy korábban sok elismerést gyűjtő testépítő nő 73 négyzetméteres ingatlanában elképesztő látvány fogadta a hatóságokat. Szörnyű állapotban lévő 107 macska és egy kutya élt a lakásban, saját ürülékükben, ivóvíz és tiszta alom nélkül.

macska ágaskodik

A macskák nem élték túl. Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Az ügyészség vádirata szerint a 62 éves K. Júlia állatai mind elpusztultak az elhanyagolás miatt, a nő azonban tagadja a vádakat. „Soha életemben nem volt 107 macskám, annyival nem is lehet együtt élni egy ekkora lakásban. Engem bántalmaztak és erőszakkal elvittek a pszichiátriára négy éve júliusban. Ezek nem állatvédők, hanem bűnözők. Ők ölték meg a macskákat, nem én. Egyáltalán nem veszélyeztettem az életüket. Hatóanyag-kutatással foglalkozom a barátommal, és egy speciális gyógynövénykeverékkel tápláltam a cicákat” – mondta a nő, aki állítása szerint havi 800 ezer forintot költött a cicákra.  

A Blikk úgy tudja, hogy a kőbányai társasház lakói adták össze a lakás fertőtlenítésének kétmillió forintos költségét, amelynek árával Júlia még mindig tartozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top