Újra divatba jött az oldalzsebes nadrág

Shine | 2019. Március 12.
A kilencvenes évek kedvence visszatért, csak azt nem tudjuk, örüljünk-e neki.

A női zsebek történetét hosszú évszázadokig árnyékolta be a hímsoviniszta szemléletmód, a divat pedig, most úgy tűnik, igyekszik kárpótolni a zsebtelen időkért. Ez lehet az oka? Nem tudni. Mégis, talán ez a legelfogadhatóbb magyarázat arra, miért tapsolták vissza szűk két évtized után az oldalzsebes nadrágokat a női divat fősodrába, és miért vált azokból must have darab a tavaszi-nyári szezonra.

Jonathan Simkhai (Fotó: Yuchen Liao/Getty Images for NYFW: The Shows)

A cargo nadrágok sportossága mellett a paperbag és egyéb más, lezserebb nadrágokra is előszeretettel biggyesztették rá a divattervezők az abszolút haszontalan zsebeket, hogy egyfajta nagyvárosi dzsungelérzést, kúlságot adjanak a szetteknek. Láthattuk ezt a Ralph Lauren, Sies Marjan, Jonathan Simkai vagy épp a Fendi kifutóján is.

GettyImages-1036570588

Fendi (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

GettyImages-1028941530

Ralph Lauren (Fotó: Randy Brooke/Getty Images)

GettyImages-1029467668

Jonathan Simkhai (Fotó: Yuchen Liao/Getty Images for NYFW: The Shows)

GettyImages-1030031338

Sies Marjan (Fotó: Slaven Vlasic/Getty Images)

Míg az oldalzsebek gyakorlati haszna csekély – mégis ki tömné teli őket, hogy furcsán kidudorodjanak?! –, optikailag, mint dekorációs elemek is veszélyesek lehetnek, ugyanis a karakteres varrású rátétek könnyedén vastagíthatnak combban. Ha erre nincs szükségünk, az oldalzsebes nacikat inkább hagyjuk, vagy keressünk valóban könnyed anyagú, sötét színű változatot, és húzzunk magassarkút, hogy tovább nyújtsuk alakunkat.

asos

Asos

reserved

Reserved

zara

Zara

bershka

Bershka

hm

H&M

massimodutti

Massimo Dutti

stradivarius

Stradvarius

Exit mobile version