Shine

Itt a tavaszi ballonkabátszezon, ezek most a legdivatosabb viselési módok

A tavaszi divat alapdarabja a ballonkabát, a klasszikus felöltőt többféle módon is izgalmassá tehetjük.

A divathetek forgatagában a trendszetterek úgy parádéznak a fotósok előtt, mintha muszáj lenne (vélhetően az is), de nem is olyan rossz ez: így könnyűszerrel feltérképezhetjük, milyenek a legutolsó divat szerinti szettek. Lemásolni őket persze nem kötelező, de ha kell egy kis inspiráció, hasznos munícióként szolgálhatnak.

Így van ez a ballonkabátokkal is. Azt gondolhatnánk, egy ilyen klasszikus darab már nem képes a megújulásra, de ez tévedés. Minden szezonban kitalálnak (vagy visszahoznak a köztudatba) valami apróságot, amitől nem egy drapp tucatkabáttá silányul a drága. A most véget ért divatheteken készült street style fotók is tele vannak ötletekkel, mutatjuk a legizgalmasabbakat.

Színes ballonkabátok

Alapvetés már, hogy ballonkabátból nem kötelező a drappot választani (ez nagyon jó hír mindazoknak, akiket halálra sápaszt ez a szín), lehet a kék, a barna, a zöld, ami tetszik.

ballonkabát trendek 2020 tavaszra

Ezt a ballonkabátot nemcsak szabása, de élénk kék színe is különlegessé teszi (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Két színből készült kabátok

A kétszínű kabátok gyönyörű példánya a lenti fotón látható, fekete blézerként induló Alexander McQueen darab. Egy ilyen dizájner kabát persze csillagászati összeg, mégis, érdemes lehet szétnézni, milyen fekete-bézs kombinációkat találni fast fashion szinten.

ballonkabát trendek 2020 tavaszra

A fekete-bézs ballonkabátok most nagyon divatosak. Trenddiktáló darabot a Párizsi Divathéten is láthattunk belőle. (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Műbőrrel kombinált tavaszi kabátok

Az előbbi folytatásának is tekinthető, ha a fekete-drapp kabát sötétebbik fele műbőrből készül. Ez a megoldás már jó pár évvel ezelőtt a szövetkabátokon is végigsöpört, csak szólunk, nem kötelező, hogy az ujjrész készüljön műbőrből.

ballonkabát trendek 2020 tavaszra

Szintén a Párizsi Divathéten készült ez a street style fotó erről a fekete-bézs, (mű)bőrrel kombinált ballonkabátról. (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Figyelj rá, milyen övet választasz

Ha a műbőrrel kombinált ballonkabát trendjét túlzottan kérészéletűnek találod (meg tudjuk érteni), az is elég lehet, ha egy jobb minőségű (értsd, nem agyonkopott), fekete bőrövvel extrázod megjelenésed. Az övek most amúgy is nagyon divatosak, egy bézs kabát esetén pedig látványos változást eredményezhet egy ilyen picit változtatás is.

ballonkabát trendek 2020 tavaszra

Már az is sokat változtat a kabátot, ha egy bőrből készülttel kötöd meg. (Fotó: Hanna Lassen/Getty Images)

A mintákat sem kell elvetni

Nemcsak színben, hanem mintákban is elengedhetjük magunkat, akár választhatunk egy olyan kockás ballonkabátot is, mint ami a képen látható. Hozzájuk már nem szükséges a bőröv vagy más feltűnő kiegészítő, vonzzák ők a szemet egymaguk is. 

ballonkabát trendek 2020 tavaszra

Csak a szabása kalsszikus ennek a kék-piros ballonkabátnak. (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

A kendő lehet a megmentő

Ha egyik divattipp sem tetszik, még mindig ott van a kendő – hűvösebb napokon a sál. A francia nők legalapvetőbb divatfegyvere a kendő, abból bizony náluk sosincs elég. Egy minta, egy szín, sőt már maga az anyag is megváltoztatja az összképet, miközben gyorsan variálható, cserélhető kényünk kedvünk szerint.

ballonkabát trendek 2020 tavaszra

Szép kendőből sosincs elég, ballonkabátunkat is ezerféle módon feldobhatjuk velük. (Fotó: Hanna Lassen/Getty Images)

Érdekel a divat? Ezeket a trendanyagokat mindenképp nézd meg!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top