Szokatlan pózokban fotózzák Barbie babát

nlc | 2020. Január 08.
Így még nem láttuk Barbie-t, az biztos.

Új hóbort kapott szárnyra az Instagrammon, immár tízezrek követik azokat az oldalakat, melyeken Barbie baba főszereplésével készülő történeteket fotóznak le képregényszerűen. A szappanoperák drámaiságával vetekedő sztorik némelyikében Ken életére törnek, egy másikban leszbikus szerelem bontakozik ki Barbie és barátnője között, vagy csak reménytelenül epekedik a hős lovag iránt.

A történetek felnőtteknek szólnak, az instanovellák egyik legnépszerűbb készítője pedig egy finn lány, a 25 éves Henna Kiili, akinek több mint 47 ezren követik figyelemmel történeteit. Ahogyan azt egyik posztjában ő is megerősítette, nem új jelenség, hogy felnőtt nők és férfiak miniatűr figurákat, jelen esetben Barbie babákat gyűjtenek. Mindössze arról van szó, hogy ez a mikroközösség is kiváló lehetőséget kapott rá a közösségi média által, hogy kapcsolatba lépjenek egymással, megosszák a hobbiként kedvelt tevékenységük részleteit.

Nem Henna az egyetlen, aki fotósorozat és minivideó formájában teszi közzé történeteit, a Lulu_thebarbie néven futó Barbie-fotós is egyre népesebb rajongótábort tudhat magáénak. Nála Barbie baba egy biszexuális nő, aki Mayával, a párjával él együtt, és közösen nevelik adoptált lányukat, az instás oldal fotói pedig az ő „életükbe” engednek bepillantást, mintha csak egy hús-vér pár közös posztolásáról szólna a dolog.

Nevezték már ezeknek a Barbie babás szappanopera-képregényeknek a készítőit őrültnek és fantasztikusnak, a fotókat bizarrnak és a valóság egyszerű leképezésének, sőt művészinek is. Hogy melyik jellemzés áll a legközelebb a jelenséghez, azt nem a mi tisztünk eldönteni, inkább csak javaslunk mindent a maga helyén kezelni.

via

Illusztráció: Istockphoto

Exit mobile version