Gyerek megrendelésre

F.I. | 2010. Június 25.
…munkakerülő szingliknek. Mikrochip a sírkőben, pacsi a metróban és más furcsaságok heti webajánlónkban.

1. A reggeli metrózás a csúcsforgalomban alapvetően New Yorkban sem kellemesebb, mint Budapesten. Egy barátságtalan februári reggelen azonban különleges meglepetés várta a mozgólépcsőn távozó utasokat. Nem az ellenőr!

Az „Adj egy pacsit Robnak” akciót az Improv Everywhere nevű csoport szervezte, amely köztéri beugratásokkal dobja fel a nagyváros lakóinak hangulatát a 2001-es megalakulás óta. A YouTube-on már 22 millióan megtekintették azt a felvételt, amelyen az egyik forgalmas pályaudvaron mintegy kétszáz „beépített ügynök” merevedik percekre szoborrá a többi utas teljes elképedésére.


Mit csináljunk hétvégén? Tuti programtippek »

Az általuk missziónak nevezett beugratások alkalmával idegeneket fogadnak virágcsokorral reptereken, spontán lagzit rendeznek friss házasoknak a városháza előtt, és musicaleket adnak elő közértekben.
Több káosz és móka itt »

2. „Katona Susikát rejti e sír…” – kezdődik az egyik legrégebbi sírfelirat a miskolci Avasi templom temetőjében. A látogató önkéntelenül is megáll a sír előtt. A becézésből sejthetjük, hogy fiatal lányként, esetleg gyerekként távozott az élők sorából, de miért? Csupa rejtély, mennyi ismeretlen sors egy temetőben. A misztériumnak hamarosan vége, ha valóra válik egy amerikai cég célkitűzése. A sírkőbe beépített chip segítségével a látogatók egy internetkapcsolattal rendelkező mobiltelefonnal mindent megtudhatnak az elhunytról. A beolvasott információkból kiderül, hogyan élt, hogy nézett ki, milyen hobbijai voltak. A chipet jelenleg 191 dollárért árulják a cég honlapján.

Rosetta Stone

3. Nem könnyű ám az amerikai yuppie-knak. Nem elég, hogy a hátukon viszik el az irodát, mert a családos kollégák a gyereknevelés ürügyén már délután lelépnek, hanem ezért még a közeli bár happy hourját is lekésik. Elhatározták, hogy nekik is kell gyerek. Vagy legalábbis a fényképe, amelyet tüntetőleg el lehet helyezni az íróasztalon, majd a gyerek fogorvosi kezelésére hivatkozva kerülni kicsit a munkát. Az Office Kid ránk hasonlító gyerek bekeretezett fényképét és számos krikszkrakszot küld az alibihez potom húsz dollárért.

Office Kid

Bővebben: www.theofficekid.com »

4. Saját kézzel, szívvel-lélekkel, hirdeti a Meska.hu. Miért is hordanánk mindig a drága márkák egyendarabjait, ha azonos áron különlegeset is kaphatunk? A Meskán a ruhadaraboktól kezdve a  kiegészítőkön át a lakberendezési termékekig számos kézművesmunka közül válogathatunk.

Bővebben: www.meska.hu »

5. Miről árulkodik ruházatunk? Miért töltünk annyi időt öltözködéssel? Mi történik, ha mást csinálunk ehelyett? A Six Items or Less érdekes kísérlet. A projekt keretében arra vállalkoznak bátor szívű résztvevők, hogy június 21-től egy hónapon át mindössze hat ruhadarabot hordanak. Élményeikről az alábbi blogon számolnak be.

Az egyik résztvevő, Keava hat kiválasztott ruhadarabja (Six Items or Less)

6. Sorozatunk mellett a Goldenblog jelöltjeit és nyerteseit is érdemes figyelemmel kísérni, ha érdekes honlapok után kutatunk. A 2010-es év legjobbjairól a különböző kategóriákban a nyár folyamán lehet nevezéseket leadni. Ha nekünk szeretnél érdekes oldalakat ajánlani, ide várjuk e-mailed.

Goldenblog

Még több érdekes honlap:

Személyiségteszt a weben »

6 szuper weboldal vérbeli utazóknak »

Levetkőztetheted… »

 

Exit mobile version