Szabadidő

Provence sosem volt még ilyen közel: 6 szuper weboldal vérbeli utazóknak

Fapadosan okosan, kerékpárral a Himalájáig, virtuális utazás a transzszibériai expresszel és egyéb hasznos linkek a vakáció tervezéséhez.

1. Megismerkedésük után egy héttel Félix megkérdezte Zsófitól, volna-e kedve elbiciklizni vele Tibetbe. Neki meg volt. Ilyen egyszerűen kezdődnek kapcsolatok és kalandok… Az úti cél a Himalájára módosult, de a túra elindult. Zsófi és Félix április 16-án startoltak Székesfehérvárról, terv szerint októberben érkeznek Nepálba. A páros blogot vezet az útról, angolul itt, magyarul itt olvasható. Aktuális helyzetüket GPS segítségével is nyomon követhetik a nekik szurkolók.

Provence sosem volt még ilyen közel: 6 szuper weboldal

2. Ma már az is vállalkozhat a fentihez hasonló különleges útra, akinek a pénztárcája és egyéb kötöttségei nem engedik meg, hogy lelépjen egy hétre. Na jó, legalábbis virtuálisan. A világ leghosszabb vasútvonalát a Google és az orosz állami vasutak közös vállalkozásának keretében filmezték le. A valós idejű utazás során a nappalinkban hátradőlve csodálhatjuk a Bajkál-tavat és a Barguzin-hegységet, miközben a hangszóróból kedvünk szerint vonatzakatolás, balalajka vagy a Háború és béke szól, természetesen oroszul. 9288 km és egy nagyszerű projekt itt: google.ru/transsib

3. A francia turisztikai oldal, a Snapshots of Provence olyan érzékletesen mutatja be a Dél-franciaországi régiót, mint egyféle madeleine. Míg Proust regényében a süti az elbeszélő gyermekkorát idézi meg, ez a honlap izgalmas közelségbe varázsolja a provence-i vidéket. A weboldalon témák és helyek szerint kattintgathatunk hangulatos képekre és utcai hangfelvételekre. A tenger, a napfény és a levendula látványa hívogat. El oda! El tudjuk képzelni, milyen jól működne egy ilyen érzéki projekt Tokaj vagy a Széchenyi fürdő impresszióival. Ha lenne ilyen projekt…

Snapshots of Provance
Snapshots of Provence

4. Ugyan a fapados utazás már korántsem olyan olcsó, mint magyarországi megjelenésekor, valamint okosabbak is lettünk néhány tapasztalattal, jegyfoglalás és utazás előtt érdemes felkeresni a Fapadossal okosan blogot. Az oldalon fapados járatokkal utazók osztják meg élményeiket, amelyekről nem árt tudni a reklámok villantásai mellett. Tapasztalatok és beszámolók Barcelonától Valenciáig a lokoszt.blog.hu-n.

Fapadossal okosan
Fapadossal okosan

5. Akad még ma ember, aki nem interneten szervezi a nyaralását? Az onnan nyert információk rendszerezéséhez és áttekintéséhez, valamint a foglalások intézéséhez nyújt hasznos segítséget a Gliider nevű ingyenes program. A könyvjelző és kedvencek kilométeres listájának további nyújtása és a körülményes Wordbe való másolgatás helyett egyszerűen csak áthúzzuk az egérrel a honlapról a minket érdeklő részleteket. Az árakat és ajánlatokat összehasonlítgató, előzetesen tájékozódó utazó nagy hasznát veheti a Gliidernek.

Nézd meg, hogy is működik ez az egész! »

6. Azoknak, akik úgy döntenek, elhalasztják a floridai utazást jövőre, ajánljuk az alábbi linket. Az oldalon a világ legnépszerűbb webcamjait gyűjtötték össze. Ki hinné, hogy a top 10 között a veronai főtér, egy cápamedence és a floridai tengerpart mellett a mi röszkei gólyáink is szerepelnek?

Earthcam
EarthCam

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top