Gyalogolj a szépségkirálynővel!

nlc | 2011. Április 08.
Hétvégén tartják a Vivicittá Városvédő Futást. A rendezvény gyaloglás részén Dammak Jázmin is részt vesz. Az egykori szépségkirálynő mindenkit invitál, aki nem szeretne futni: csatlakozzon hozzá és sétáljon vele Budapesten.
Megvan Harry Potter utódja

Vasárnap tartják Budapesten a 26. T–Home Vivicittá Városvédő Futást a Városligetben. A megmérettetésen mindenki megtalálhatja a saját kondíciójának megfelelő távot. A 600 méteres családi futásra bármilyen összetételben lehet családilag jelentkezni, aki viszont többet futna az a 3,5, a 6,5, a 11,2 vagy a 21 kilométeres távok közül választhat. A 3,5 kilométeres távon gyaloglást is rendeznek, így aki inkább csak sétálna, annak sem kell lemondania arról, hogy részt vegyen az eseményen. 

Ez utóbbin Dammak Jázmin egykori szépségkirálynő is részt vesz, hozzá lehet csatlakozni. Az esemény rajtja és célja az 56-osok terén lesz. A rendezvényről bővebb információt a www.futanet.hu oldalon kaphattok. 

Kevesen tudják, bár a neve valamelyest utal rá, hogy a városvédő futást nem a magyarok találták ki. 1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: „Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost!” A mozgalomhoz hamarosan New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona és Budapest (1986-ban) is csatlakozott.

Exit mobile version