Itt teszteld az ország tortáját!

nlc | 2012. Augusztus 17.
Megmondjuk, hol ünnepelj, ha friss kenyérillatra, szabolcsi almás máktortára, kicsi vagy hatalmas tűzijátékra vágysz. Risztov Évával virágok között találkozhatsz, a Balatonnál tombol a romantika. Programajánló az ünnepi hétvégére.
Itt teszteld az ország tortáját!

Kenyérhétvége

Ha igazi, kemencéből frissen kiszedett kenyér illatát szeretnéd érezni augusztus 20-án, akkor tökéletes választás a szentendrei skanzen. A kenyeret nem kell üresen rágcsálni, kínálnak mellé helyben köpült vajat, helyben termett zöldséget és lekvárt, ami az ottani gyümölcsöskertek terméséből készült. Vagy kóstolhatsz édes kenyérlángost, de a legjobb, ha beszállsz a kenyérkészítésbe: őrölhetsz, szitálhatsz, süthetsz, hogy a végén két kezeddel készített kenyeret haraphasd. A gyerekek olimpiai játékokban és a játékos honfoglalásban élhetik ki magukat.

Hol? Szentendre, Skanzen
Mikor? Augusztus 18–20.
Mennyiért? 400–1600 Ft
Ne menj, ha neked tűzijáték kell.

Együtt az ország!

A Mónika fagyizótól a Villa Rosaig rengeteg helyen kérhetjük szombattól az ország tortáját – akár a cukros szabolcsi almás máktortát, akár a cukormentes változatot szeretnénk (a cukrászdák teljes listáját itt találod meg). Ha az este 9-kor kezdődő tűzijátékot is látni akarnánk, akkor kezdhetjük a Duna-parton a Magyar ízek utcáján, bejuthatunk a Parlamentbe, és a gyerekeket kivihetjük a tízkor kezdődő légi-vízi parádéra. A nemzeti ünnep szervezői végre gondoltak a rockabillysekre is: a Mystery Gang vasárnap zengi be a Bem teret a Polgár Odett után, a Clark Ádám téren a Keresztes Ildikó Band játszik.

Hol? Budapest, Kossuth tér
Mikor? Augusztus 16–20.
Mennyiért?
Ingyenes
Ne menj, ha kényelmesebbnek tűnik otthon a fotel és az ágy.

Debreceni Virágkarnevál

Ha a fővárosi tűzijáték neked túl hangos, akkor szagolj virágillatot Debrecenben a 45. Virágkarneválon. Tóparti hűvösséget és békakuruttyolást is kaphatsz mellé, ha megcélzod a Békás-tónál csapolt cseh és magyar kézműves söröket. Az olimpia egyik legszebb győzelme után ott lesz Risztov Éva, aki az ezüstérmes Ungvári Miklóssal a zsűri asztala mögül figyeli az egyedülálló méretű virágkompozíciókat.

Hol? Debrecen, Kossuth tér
Mikor? Augusztus 16–20.
Mennyiért? 600–3600 forint
Ne menj, ha sajnálod a levágott virágokat.

Badacsonyi Rózsakő Fesztivál és Vince Balaton

Vitorlást a legtöbb ember csak akkor lát, ha a balatoni panorámán legelteti a szemét, és most Badacsonynál még néhány lapáttal rátesznek a látványra: vasárnap este nagyjából ötven lampionokkal feldíszített hajó vonul fel, miközben a mólón lágy zene szól, és a tűzijáték sem marad ki. Az sem árthat, ha a szerelmünkkel megkeressük a badacsonyi Rózsakövet, mert a legenda szerint az a pár, aki ücsörög rajta egy keveset, egy éven belül összeházasodik. Érdemes benézni a keszthelyi Festetics-kastélyba, ahol a parkban és a pompás termekben kiváló borokkal várnak a pincészetek a Vince Balatonon, és mellé az Alma együttes, a Kerekes Band vagy Maszkura és a Tücsökraj is játszik. Ezek alapján kijelenthetjük, hogy a Balaton lesz hétvégén a romantika fellegvára.

Hol? Badacsony és Keszthely
Mikor? Augusztus 17–20.
Mennyiért? 0–2005 forint
Ne menj, ha ti inkább egy horrorfilmre bújtok össze.

Tündérvölgy Fesztivál


Ha egy igazán különleges fesztiválra vágysz, távol a nagy nyüzsgéstől, és imádtad Kapolcsot, amíg ki nem nőtte magát, akkor a Tündérvölgy Fesztivált neked találták ki – a Gerecse lábánál fekvő Csabdit ajánljuk, ami csodálatos fekvése ellenére kezd elnéptelenedni. Most gyerekkoncertekkel, játékos foglalkozásokkal, családi túrákkal és házias fogásokkal keltik életre a települést, fellép a Kaláka, Gryllus Vilmos, Hajós András, de a főszerep a gyönyörű tájé.

Hol? Csabdi
Mikor? Augusztus 24–26.
Mennyiért? 1000–2000 forint
Ne menj, ha a te talpad alá beton kell.

 

Exit mobile version