Hollywood legnagyobb átalakulásai – fotókkal

TóCsa | 2013. Március 21.
A jóképű filmsztárt, James Francót a Spring Breakers – Csajok szabadonban ezüst fogsorú, tetovált, raszta gangsztává változtatták át, és a forgatás alatt féltek tőle az emberek. Megnéztük Hollywood legnagyobb átváltozásait.

Ma már Hollywood nem ismer akadályokat, ha át kell változtatni egy színészt. A színészek akaraterejének, a maszkmesterek munkájának és a speciális effektusoknak köszönhetően ma már szinte bármilyen átváltozás elképzelhető, egyedül az öregemberek megfiatalítása és a nagyon csúnya emberek széppé változtatása jelent még némi akadályt. Bizonyára ezek sem sokáig…

 
 

Jóképű srácból tetovált, raszta gangszta: James Franco

A Spring Breakers – Csajok szabadonban az Óz, a hatalmas sztárja kapott néhány tetkót, raszta hajat, ezüst műfogsort, napszemüveget és pár furcsa ruhát, és már kész is volt Alien, a floridai gengszter rapper figurája. Franco azt nyilatkozta, hogy a forgatás idején a szállóban, ahol lakott, a vendégek szabályosan féltek tőle.

 
 

Törékeny nőből maszkulin harcos: Demi Moore

Az olyan érzékeny, női szerepek után, mint a Ghost vagy a Tisztességtelen ajánlat, mindenki számára meglepő volt a kopaszra borotvált fejű és elképesztően kigyúrt Demi a G. I. Jane-ben. A nagy átváltozás nem sokat ért. A film bukása Demi karrierjét is magával sodorta.

 
 

Jó kislányból naggyon rossz lány: Rooney Mara

A szolid bölcsészlány külsejű Rooney Marát némi koplalás, néhány tetkó, pár merész frizura, vagány bőrruha és a szemöldök teljes kiszedése vad punk-rockerré változtatta A tetovált lányban.

 
 

Szépből csúnya: Tom Cruise

Hollywood legsármosabb pasijai között tartják számon, a Trópusi vihar kedvéért mégis műhájat, szemüveget és mű-mellkasszőrt erőltetett magára, valamint félig kopaszra borotválta a fejét, és már kész is volt egy elhízott hollywoodi stúdiómogul paródiája.

 
 

Klasszikus macsóból szálkás izomzatú sittes: Matthew Fox

A Lost – Eltűntek sztárját sosem a rendkívüli színészi képességeiért szerettük, ezért bizonyítási vágyból az Alex Cross című filmben pokolian lefogyasztotta és kigyúrta magát, amit még néhány tetkóval és egy kopaszra borotvált fejjel is megtoldott.

 
 

Vékonyból kövér: Mike Myers

A hollywoodi maszkmesterek áldásos tevékenységének köszönhetően ma már annyi műháj rakható bárkire, hogy még Kate Mossból is képesek lennének 150 kilós amazont csinálni. Mike Myerst Dagidöggé változtatni az Austin Powers-filmekben talán nem volt ennyire nehéz.

 
 

Egészségesből éhező: Anne Hathaway

A nyomorultakban látható Anne Hathaway nem a maszk- és trükkmesterek, hanem a túlzásba vitt fogyókúra eredménye. Eredetileg csak 5-6 kilót akart fogyni, végül kb. 12 lett belőle, de azért egy rövid hajjal a biztonság kedvéért még ráerősítettek a hatásra.

 
 

Komoly úriemberből csöves: Tim Robbins

A decens ősz hajáról és elegáns megjelenéséről ismert Tim Robbins feketére festett körmökkel, hosszú, fekete hajjal, mosdatlanul, borostásan, szakadt cuccokban cameózott rocker hajléktalanként a Tenacious D, avagy a kerek rockerek című filmben.

 
 

Nőből férfi: Hillary Swank

Az amúgy is csontos arcú színésznőt a mellei leszorításával, fiúruhákkal és egy rövid hajjal lényegében sikerült hiteles fiúvá változtatni, de A fiúk nem sírnak című filmért kapott Oscarhoz azért szükség volt a tehetségére is.

 
 

Férfiből nő: Jared Leto

A 30 Seconds to Mars frontembere szinte minden fotóján másképp fest, ezért az ő popzenei és színészi átváltozásait szinte észre sem vesszük, de a Dallas Buyers Clubban csontsovánnyá fogyott és ribis női ruhákba öltöztetett Leto azért még nekünk is feltűnt.

 
 

Fiatalból öreg: Marlon Brando

1972-ben Brando még csak a negyvenes éveiben járt, de A keresztapa kedvéért vállalta, hogy hatvan fölöttivé változtassák. Az őszes haj, a testtartás, a kis pocak, a konzervatív öltönyök és a szája kitömése együtt csodákra volt képes.

 
 

Öregből fiatal: Brad Pitt

A visszafelé öregedő férfi története, vagyis a Benjamin Button különös élete című filmben az akkor negyvenes éveiben járó Pittet kb. húszévessé változtatták az effektmágusok, de a hatás inkább volt művi, mint hiteles.

Sztárok drasztikus átváltozásai
Trehánysági láz hódít Hollywoodban

Exit mobile version