Szépüljünk

Sztárok drasztikus átváltozásai

Egy brutális hajvágás vagy egy látványos hajszínváltás, gyors elhízás, vagy épp annak az ellenkezője – mindig valami komoly lelki okot sejtet a háttérben. Mi állhat a váltás hátterében?

Hazai hajazás – avagy magyar hajkörkép

Ördög Nóra és a Pistike-frizura

Minden száj tátva maradt, amikor az X-Faktor élő adásában a hajas babák magyarországi helytartója, Ördög Nóra rövid, fiús frizurával köszöntötte a nézőket. Sokak szerint a gyönyörű műsorvezető Sámson módjára elvesztette minden (vonz)erejét a hajvágással, mások szerint azonban érezhetően vagányabb lett a kamerák előtt. Nóráról még videofelvétel is készült, amint megválik gyönyörű, dús loboncától, és közben azt ecseteli, szeretett volna végre kilépni a jókislányos imázs mögül.

Nóra az első élő adásban
Nóra az első élő adásban
Fotó: Sanoma Archív / RTL Klub Sajtóklub
Érezhetően vagányabb lett
Érezhetően vagányabb lett
Fotó: Sanoma Archív / RTL Klub Sajtóklub

A műsorvezető már gyerekkorában kérte szüleit, hadd legyen Kleopátra-frizurája, ám anyukájának nem volt szíve levágatni a dús hajkoronát. Nóri végül elhatározta, hogy 29 év után mégis belevág a kalandba. Először férjével beszélte meg, majd az RTL Klubnál kért engedélyt, végül Hajas László valóra váltotta az álmát. Nóri azt nyilatkozta, soha nem volt még ilyen felszabadult, mint most, bár egyre hangosabban suttogják, hogy az új frizura mögött nemcsak egy gyerekkori álom rejtőzik, hanem az is, hogy a bájos műsorvezető első gyermekét várja szerelmétől.

Metzker Viki, Dundika és a mesterséges intelligencia?
A nyuszilányok egyéb szembetűnő testrészeiken kívül rendszerint derékig érő műtincsekkel kápráztatják el a kocsányon lógó férfiszemeket. Ám uralkodásuk leáldoztával többen úgy érzik, ki akarnak törni a gonosz előítéletekből, és sötétebbé válnak. Persze csak a hajszínüket illetően. Két remek iskolapéldája az intelligenciaszint rohamos növekedésének Metzker Viki és Dundika. Szőke tincseiken kívül közös pont bennük, hogy hullócsillaguk elhalványulásával mindketten zenei pályára léptek, ezzel egy időben pedig barna színre váltottak.

Metzker Viki lemezlovasként bejárta a világot
Viki lemezlovasként bejárta a világot
Fotó: djmetzkerviktoria.com
Dundika
Dundika kevésbé lett sikeres dj-ként
Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub

Azért érveltek az új árnyalat mellett, mert szerettek volna kilépni a buta szőke sztereotípiából, és azt akarták, hogy az emberek ne csak a szépségük alapján mérlegeljék képességeiket. Metzker Vikinek bejött a hajszínváltás, hiszen az elmúlt két évben lemezlovasként bejárta az egész világot, és a legnagyobb bulivárosok legpuccosabb diszkóiban pörgette a lemezeket. Dundika sajnos nem járt ekkora szerencsével, pedig ő még énekelni is megpróbált…

Labancz Lilla és a démoni vörös
Az Álom.net tipikus szőke cicababája egy huszárvágással – pontosabban huszárfestéssel – tavaly visszafogott, barna hajszínre váltott. Néhány napja azonban rubinvörös fürtökkel tűnt fel egy műsorban. A váltás pedig az ő esetében sem véletlen, hiszen 2009 legdögösebbnek választott nője januárban Los Angelesbe költözik szerencsét próbálni. Talán a szőke fürtök rossz ómennek számítanak a filmes berkekben, a barna pedig túl visszafogottnak bizonyult, így marad a dögös vörös. Sok sikert, Lilla, az álomgyárban, Dobó Katának anno bejött ez a szín.

Szőkén
Szőkén
Fotó: Sanoma Archív / RTL Klub
Sajtóklub
Világosbarna
Világosbarna hajjal
Fotó: Sanoma Archív / RTL Klub
Sajtóklub
Sötét vörösként
Sötét démon
Fotó: Sanoma Archív / Schumy
Csaba

 

Játsszunk nagyban! – avagy a hollywoodi vörös szőnyegek hajcihője

Emma Watson és a varázslatos kópéhaj
Tíz hosszú év telt el, amióta a pöttöm loknis Hermione feltűnt a Harry Potter első részében. Idén azonban leforgatták a befejező epizódot, így Emma Watson végre a valóságban is felnőhetett. Addig szerződés kötötte, hogy ne változtasson a külsején. A hosszú évek frusztrációjának pedig meglehetősen szembetűnő módon adott hangot: néhány centisre vágatta a haját. A világ egyik leggazdagabb tinédzsere bevallotta, már alig várta, hogy valamit művelhessen magával, annyira zavarta a szerződése.

Hermione szerepében
Hermione szerepében
„…soha nem voltam ennyire felszabadult”

Az új haj azonban egy új szerződéhez segítette hozzá, hiszen ő lett a Chanel-ház legújabb arca. „Drágáim, soha nem voltam ennyire felszabadult, erre vártam évek óta. Csodálatos érzés, olyan, mintha újjászülettem volna” – írta rajongóinak a Facebookon.

Katie Holmes és a bubi szabadságharc

A Dawson és a haverok egykori bájos sztárja akkor lett másodszor is híres, amikor nagy csinnadratta közepette feleségül ment Tom Cruise-hoz. Azonban a menyegző után férje nem hagyta, hogy a barátaival találkozzon, és több filmszerepet is azért kellett Katie-nek lemondania, mert hites ura túl hivalkodónak érezte a szereplést. Szegény Holmes egy ideig tűrt, aztán rájött, hogy férje egyetlen helyre biztosan elengedi: fodrászhoz. A hosszú barna fürtökből egy csapásra vagány bubifrizurát vágatott, ami azonnal szabadságharcot robbantott ki.

Itt még őszinte a mosoly
Itt még őszinte a mosoly
Azonnal szabadságharcot robbantott ki
Egy csapásra vagány frizurát vágatott

Az egész világon egy csapásra visszatért a már rég feledésbe merült fazon, Cruise pedig hatalmas botrányt csapott, amiért felesége nem kért engedélyt a hajvágáshoz. Katie mosolyában azonban azóta is ott rejtőzik egy cinkos, mindent tudó mosoly, hiszen a maga módján végül mégis győzelmet aratott.

Janet Jackson és a gyászos fodrászat
Az énekesnő tavaly elveszítette legszeretettebb családtagját, Michael Jacksont. A pop királyának temetésén még hosszú hajjal vonult a gyászoló családdal, majd hónapokra némaságba burkolózott. Nem írt dalokat, nem járt partikra, filmpremierekre. Nyáron azonban jó barátja, Tyler Perry úgy döntött, kirántja őt a letargiából, és felkérte, szerepeljen Coloured Girls című filmjében.

Michael megemlékezésén még hosszú hajjal
Michael megemlékezésén még
hosszú hajjal
Jant a Coloured Girls című filmben
Janet a Coloured Girls című filmben,
rövid frizurával

A trükkös Perry azonban direkt egy olyan karaktert osztott rá, amelyben rövid hajjal kellett szerepelnie. Köztudott, hogy Jacko imádta testvére hosszú haját, Perry pedig azt mondta Janetnek: – Michael is azt akarná, hogy végre továbblépj. Gyere, menjünk fodrászhoz!
Janet pedig engedelmeskedett barátjának, rövidre vágatta haját, és zseniálisat alakított a filmben. Talán nem túl messzemenő következtetés, hogy a fodrászának is nagy szerepe volt a film sikerében.

Michelle Williams és a tragikus megrövidülés

Senki nem hitte el, amikor két évvel ezelőtt futótűzként terjedt el a hír, hogy Heath Ledger tragikus hirtelenséggel meghalt, maga után hagyva jegyesét, Michelle Williamst és kislányukat, Matildát. A színésznőnek állítólag nem volt túl jó a kapcsolata Ledgerrel, mégis érthető, hogy teljesen összeomlott a veszteség következtében.

Michelle és Ledger 2006-ban
Michelle és Ledger 2006-ban
Világosabb, rövidebb
Világosabb, rövidebb

Gyászában Michelle teljesen eltűnt a vörös szőnyegekről és csak Heath alapítványa kapcsán nyilatkozott. Majd két évre volt szüksége, hogy feldolgozza gyermeke apjának halálát és továbblépjen. És ekkor egy titokzatos úriemberrel kezdett mutatkozni, ám ennél sokkal látványosabb volt, hogy hosszú, szőke tincseit jóval rövidebb és világosabb formában láthattuk viszont.

Metroszexuális érzelmek – avagy haj és lélek férfi módra

Brad Pitt és a válságszakáll
Év elején minden magazin címlapja azt hirdette, hogy Hollywood álompárja, Angelina Jolie és Brad Pitt a válás szélére kerültek. Kapcsolatuk megromlott, folyton kiabálnak egymással, és nincs a másikhoz egyetlen szép szavuk sem. Míg Angelina lefogyott, a világ legszebb férfija ősemberkülsőt kölcsönzött magának. Frissen borotvált arca és rövidre nyírt haja helyett igénytelen séróval és Mikulás-szakállal kezdett el rohangálni.

Bozontos, ápolatlan
Bozontos, ápolatlan
Budapesten már jóval ápoltabban
Budapesten már jóval ápoltabban

Minden idők legsármosabb férfiját majdhogynem elkezdtük temetni, ám szerencsére Angelinával főnixmadárként támadt fel kapcsolatuk hamvaiból. A pár Magyarországra már ápoltan és egészségesen érkezett, és nemcsak a színésznő, hanem mi is visszakaptuk a régi szép Bradet.

Jim Carrey és a szomorú kopaszság

Mindenki gumiarcú kedvence egész életében viszonylag civilizált hajviselettel igyekezett ellensúlyozni hihetetlen vonásait. Jim Carrey nyugalmához pedig hat hosszú évig a gyönyörű Jenny McCarthy is nagyban hozzájárult. Idén nyár végén azonban kiborult a bili, és Jenny elhagyta a nevettetőt.

Sztárok drasztikus átváltozásai
Sztárok drasztikus átváltozásai

A színésznek ekkor nem csupán az arcáról távozott a mosoly, hanem a fejéről is a haj. Fájdalmának hangot adva kopaszra borotválta koponyáját, hogy ezzel is kifejezze, mennyire megviselte őt, hogy elhagyta a szerelme.

Joaquin Phoenix és a hollywoodi fityisz
A lehengerlő színész, Joaquin Phoenix év elején látszólag megőrült. Senki nem hitt a szemének, amikor az ápolt szépfiú egyszer csak loncsos rasztahajjal és mellkasig érő szakállal állt a nyilvánosság elé, és bejelentette, rosszul van az álomgyár ficsúrjaitól, ezért most megmutatja, milyen is egy igazi férfi. Hozzátette, hogy a színészettel is felhagy, és ezentúl rapperként fogja keresni a kenyerét.

Rá se ismerni a nagy lobonctól
Rá se ismerni a nagy lobonctól
Visszatért és elhagyta a szakált is
Visszatért, és elhagyta a szakállt is

A látszólag kemény elhatározás azonban rövid időn belül gyengülni látszott, néhány hete pedig Joaquin bejelentette: nagyon sajnálja, ha elszomorította a rajongóit, de meggondolta magát, és visszatér a színészmesterséghez. Persze bejelentésével egy időben a bozontjától is megszabadult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top