Vissza a természetbe – ilyen lesz idén az Oscar-fogadás

Vida Virág | 2014. Február 17.
Az Oscar-gálát követő hagyományos fogadás, a Governor’s Ball legalább annyira fontos, mint maga a díjátadó. Nem csoda hát, hogy a pazar parti ízletes fogásaiért Wolfgang Puck mesterszakács felel, míg az esemény producere Cheryl Cecchetto lesz. Nézzük a részleteket!
Esélyesek: Oscar-jelöltek 2014-ben

Az estély minden pillanatát precízen megtervezik, így a dekorációt, a szórakoztató programokat és a bálon dolgozók megjelenését is. Mindezekért egy jelmeztervező, Jeffrey Kurland a felelős, aki maga is Oscar-esélyes volt 1995-ben. A magyar filmrajongók emlékezhetnek nevére például A diktátor című filmből, de filmográfiája olyan hosszú, hogy felsorolni is nehéz lenne. A legutóbbi film, amelyben Kurland dolgozott, a George Clooney főszereplésével forgatott Tomorrowland – nemsokára mozikba kerül.

Idén az Oscar-gálán a látványtervezők visszatérnek kicsit a természet bűvkörébe, ami alapvetően jellemzi a mostani kaliforniai gondolkodást. 2014-ben az Oscar-bál témakörének fantázianeve a Transcendent Wonder of Nature, amit valahogy úgy fordíthatnánk, hogy a Túlvilági Természet Csodája. A belsőépítész függőleges kerteket hoz létre, klasszikus, elegáns vonalvezetéssel; egy olyan találkahelyet szeretnének biztosítani a díjazottak és a vendégek számára, ahol a csillagok alatt ünnepelhetik saját ragyogásukat.

Vissza a természetbe – ilyen lesz idén az Oscar-fogadás

Az Oscar-gálát követő hagyományos fogadás, a Governor’s Ball legalább annyira fontos, mint maga a díjátadó. Nem csoda hát, hogy a pazar parti ízletes fogásaiért Wolfgang Puck mesterszakács felel, míg az esemény producere Cheryl Cecchetto lesz. Nézzük a részleteket!

Puck mesterszakács mindehhez 50 különféle ételt álmodott meg. Az estély teljes ideje alatt apró ínyencfalatokat szolgálnak fel. Mindenki örömére idén is szervírozzák az Oscar-kedvenc füstölt lazacot, de a fekete szarvasgombával megbolondított csirkés pite, az ötféle fűszerrel ízesített ropogós garnélarákgombócok, a sültcsirke-falatkák fehér kukoricalepénnyel és természetesen a vegetáriánus fogások sem hiányozhatnak a kínálatból. A húst nem kedvelők számára Puck olyan specialitásokkal kedveskedik, mint a narancsos-sárgarépás gazpacho, a tarogyökér-taco avokádóval vagy a vajdió vadrizzsel. Lesz külön “tésztacsapat” is, Della Gossett vezetésével, és persze a desszertekhez is külön felügyelőt neveznek ki Jason Lemonnier személyében. A cukrászcsapat főleg szezonális desszertekkel készül, mint például a csokoládéba mártott epres sajttorta vagy a citromos panna cotta. De lesz csokoládés pattogatott kukorica is, hogy el ne felejtkezzünk a mozik hangulatáról. Különleges ünnepi tortával is készül a konyha: a 86. Oscar-fogadáson ezúttal Puckot is megünneplik, tiszteletére szervírozzák a desszertet, mert húsz egymást követő évben tálalta a menüt a Governor’s Ball vendégei számára.

A Governor’s Ballra a Ray Dolby báltermében kerül sor, a Hollywood Highland Center legfelső szintjén a közvetlenül az Oscar tv-közvetítése után, idén március 2-án.

Exit mobile version