A Mikulás alzheimeres, és ezért nem is hoz ajándékot

nlc | 2016. November 17.
Mi lenne, ha a Mikulás megfeledkezne az ajándékokról, a karácsonyról, az egész ünnepről – az Alzheimer-kór miatt? Erre a gondolatra fűzte fel megható történetét a brit Alzheimer's Research UK, és megcsinálták az idei év eddigi legütősebb karácsonyi kisfilmjét.

Képzeljük el, hogy a Mikulás összekeveri az ajándékokat, megszédül a háztetőn, elfelejti befogni a rénszarvasokat, aztán mikor egy tiszta pillanatában realizálja saját szétesettségét, elbizonytalanodik, összezavarodik, és inkább behúzódik otthonába. Ilyen lenne, ha a Mikulás Alzheimer-kóros lenne.

A brit Alzheimer’s Research UK elképesztően ütős karácsonyi kisfilmet csinált erről a gondolatkísérletről – így szeretnék felhívni a figyelmet az időskori demencia súlyos formájának, az Alzheimer-kór kutatásának fontosságára.

A kisfilmben a Mikulás szorgos manói kezdenek munkálkodni rajta, hogy a Télapó – a tudományos kutatásoknak hála – újra régi formájába lendülhessen, ez pedig tényleg egyszerre működik megható karácsonyi történetként és nagyon is fontos figyelemfelkeltésként.

Tényleg érdemes megnézni, mi idén még nem láttunk ennél jobbat.

Exit mobile version