Kedves séfek, a Cézár-salátába nem kell trappistát tenni!

nlc | 2016. December 17.
Miért olyan nehéz megtanulni, hogy mi kerüljön bele a Cézár-salátába? Aki pedig ezt választja, legyen tisztába azzal, hogy ez nem egy "pakolj bele mindent" saláta! Ebbe nem kell paradicsom, főtt tojás és alapból csirke sem (az opcionális). Rakjunk rendet a fejekben!

Néhány hete az egyik önkiszolgáló (értsd: irodai dolgozókat ebédeltető) étteremben kivettem a szokásos Cézár-salátát a hűtőből. Amikor azonban a klaviatúrám felett megpróbáltam megenni, rájöttem, hogy öntet helyett tejfölt (!), parmezán helyett trappistát (!) pakolt bele a séf. Azóta néhányszor még ránéztem a menzán, és mindig ezt láttam benne, sőt a görög salátát is utolérte a trappista-átok. 

Tegyük tisztába a dolgokat: a Cézár-salátába NEM kell:

Az eredeti recept szerint a Cézár-saláta hozzávalói:

És ha az eredeti Cézár-saláta-receptet követjük, akkor sem csirkét, sem halat nem rakunk bele. Ezeket már tonhalas vagy csirkés Cézár-salátának hívjuk.

De trappistát, vagy inkább annak nevezett sajtkészítményt egyáltalán nem pakolunk bele, és a tejfölt is a rakott krumplira öntjük, nem a salátára. 

 

 

Exit mobile version