Pályamódosítás? Itt a 10 legkeresettebb OKJ-s tanfolyam!

nlc | 2017. Március 08.
Milyen szakmát tanul az, aki felnőtt fejjel módosít pályát, és nincs kedve egyetemre menni? Sportedző lesz, vagy beszippantja őt is a pénzügyi ügyintézők varázslatos világa, esetleg felülhet egy targoncára.

Idén is összeállította a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. a tavalyi TOP 10-es OKJ-s képzések listáját. Az előző évhez hasonlóan a legtöbb jelentkezés pénzügyi ügyintézői tanfolyamokra érkezett, viszont már kevesebben akartak mérlegképes könyvelőkké válni. Reneszánszát élte az adótanácsadó képzés, de kiesett a listából 2015 meglepetése, az emelőgép-kezelői tanfolyam. A múlt év feltörekvő képzése a sportedző, de a targoncavezető-tanfolyam is szépen jött fel.

A felnőttképzéseken jellemzően még mindig a 25-44 éves korosztály képviselteti magát, de tavaly az eddigi évek átlagához mérten lényegesen több jelentkező volt a 15-24 éves korosztályból. Érdekes adat az is, hogy a második leggyakoribb végzettség, amivel valaki beül egy OKJ-s képzésre, az a főiskola. A HVG megtudta azt is, hogy már egyre többen választják ezeket a képzéseket pályamódosítás céljából is.

A TOP 10 OKJ-s képzés – 2016

  1. Társadalombiztosítási ügyintéző
  2. Bérügyintéző
  3. Pénzügyi-számviteli ügyintéző
  4. Vállalkozási mérlegképes könyvelő
  5. Sportedző
  6. IFRS mérlegképes könyvelő
  7. Targoncavezető
  8. Adótanácsadó
  9. Államháztartási mérlegképes könyvelő
  10. Pénztárkezelő és valutapénztáros

 

Exit mobile version