nlc.hu
Szabadidő

Településszintű lista a járvány miatti halálozásról

Itt a lista, melyik településen hány áldozatot szedett a járvány

A K-Monitor megszerezte az adatsort, hogy településekre lebontva hány áldozata volt a járványnak március 4-ig.
Koronavírus intenzív osztály

A K-Monitornak sikerült megszereznie azokat az adatokat, amelyek megmutatják, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta hányan haltak meg Covid-19-ben az egyes településeken.

Mivel ezeket az adatokat egyáltalán nem közli az operatív törzs vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), közérdekű adatigényléssel jutott hozzá az adatsorhoz a civil szervezet.

Sok köszönet viszont nem volt az NNK-válaszában: a törvényben előírt maximális határidő, 90 nap után küldtek egy beszkennelt, géppel olvashatatlan dokumentumot. Ebből készített végül a K-Monitor egy kezelhető táblázatot, amelyet itt lehet elérni.

Fontos, hogy az adatok csak azt mutatják, hogy 2021. március 4-ig hányan hunytak el a Covid miatt. Országos szinten aznap 15 569 volt ez a szám, azóta viszont majdnem a duplájánál tartunk, mostanáig csaknem 30 ezren vesztették életüket. Így valószínűleg egy újabb adatigénylésre lesz szükség a teljes kép megismeréséhez.

(Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás)

Területi járványadatok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top