nlc.hu
Család

Térkép: koronavírus-fertőzöttek aránya megyénként

Térkép: ezeket a megyéket érintette legsúlyosabban a koronavírus-járvány

Elég nagy a különbség, hogy lakosságarányosan melyik megyét mennyire sújtotta a járvány. Térképen mutatjuk az arányokat.
Koronavírusteszt

A legfrissebb adatok szerint 164 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 510 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Ez azt jelenti, hogy Magyarország lakosságának a 8,21 százalékánál mutatták ki a fertőzést. A megyék között ugyanakkor nagyok az eltérések, hogy lakosságarányosan hányan fertőződtek meg.

A Koronavirus.gov.hu-n is közzétesznek egy hasonló térképet, de ott csak néhány színt használnak, és a pontos arányt sem tüntetik fel. Ezért elkészítettük a saját verziónkat:

A térképen jól látszik, hogy arányaiban Nógrád megyét sújtotta leginkább a járvány, a lakosok 10,74 százaléka fertőződött meg. Ezzel szemben a skála másik végén elhelyezkedő Békés megyében csupán az emberek 6,57 százalékánál igazolták a fertőzést. Budapesten az országos átlagnak megfelelő, 8,19 százalékos volt a fertőzöttek aránya. 

Fontos lenne a halálozás megyei alakulását is hasonló térképen látni, de az elhunytakról nem tesznek közzé ilyen adatokat.

(Kiemelt kép: MTI / Komka Péter)

Így állunk a járványban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top